Откриват "Център за социално подпомагане" във ВУМК - Добрич

Звукозаписно студио и библиотека за талантливи хора с увреждания откриват в сградата на Международен колеж в Добрич на 5 юли, вторник.

Откриват "Център за социално подпомагане" във ВУМК - Добрич

Напълно оборудвано звукозаписно студио ще ползват талантливи хора с увреждания от  юли  в сградата на Висшето училище в Добрич на ул.“България“ 3. Творците ще могат да развиват музикалните си дарби и да изготвят звукозаписи  със съвременна техника, включваща компютърни конфигурации, слушалки, микрофони, звукозаписен пулт.



Напълно безплатни са и другите услуги на Центъра за социално подпомагане във висшето училище в Добрич.

 

В Компютърен кът хора със зрителни увреждания ще ползват Интернет самостоятелно. Шест компютърни конфигурации и едно мултифункционално устройство, снабдени с програмата SpeechLab, ще ги улесняват да влизат във виртуалното пространство.

 

В Кът за повишаване на квалификацията ще се провеждат групови и индивидуални занимания и консултация.

 

В Библиотечен кът, снабден с учебна литература по бизнес предприемачество, учебни помагала и фонотека с учебна и развлекателна литература хората с увреждания ще могат повишават знанията и уменията си. На разположение на хората със зрителни увреждания ще бъдат “говорещите” учебници в сферата на предприемачеството.

 

По проект “Иновативни услуги за социална и икономическа интеграция на хора с увреждания в общините Добрич и Добричка”, Договор № BG051PO001-5.2.06-0135-C-0001, има още полета за  изява. В рамките на проекта хората с увреждания могат да ползват напълно безплатно следните социални услуги: Консултации и индивидуална работа с хора с увреждания за мотивация и професионална ориентация, обучение по предприемачество и/или компютърни умения.


Откриването на Центъра за социално включване е на 05 юли в 12 ч. Заявления за участие като потребители на социалната услуга се приемат всеки делничен ден от 08:00 до 17:00 ч. в сградата на Висше училище Международен колеж, гр. Добрич, ул. “България” №3, етаж първи.