Станислав Стоянов от Варна и Георги Джендов са номинациите на „Възраждане” за кандидати за депутати в ЕП

Двамата са номинирани от областната структура на партията

Станислав Стоянов от Варна и Георги Джендов са номинациите на „Възраждане” за кандидати за депутати в ЕП

Имената на двамата кандидати на областната структура на „Възраждане” бяха съобщени на  нарочна пресконференция, в която участваха народният представител Константина Петрова, председателят на „Възраждане“ – Добрич Йордан Йорданов и заместник-председателят Георги Джендов. 


По думите на Константина Петрова водещо при избора е било това България да има достойни представители в Европейския парламент. „Те активно да отстояват нашите национални ценности в европарламента, а не да бъдат поредните безгласни букви, които просто вдигат ръка в подкрепа на политическите семейства, част от които стават в Европейския парламент по време на мандата“, каза още Петрова.

Тя съобщи, че след обсъждане в местната структура на партията са се спрели на номинациите на Станислав Стоянов и Георги Джендов.

Станислав Стоянов е от Варна, един от учредителите на партия „Възраждане“, завършил е приложна лингвистика във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Придобил е магистърска степен по "Европейска публична администрация“ в университета в Лиеж, Белгия, както и магистратура по европейска интеграция.

Втората номинация от областта е за инж.  Георги Джендов, който към момента е общински съветник в Добрич. За себе си той каза, че е роден в Добрич, на 37 години е, женен, с две деца. Джендов допълни, че владее немски и английски език. Завършил е средно образование в Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич, след това получава висшето си образование в Технически университет – Варна със специалност „Експлоатация на флота и пристанищата“ с квалификация „Инженер по транспорта“. Георги Джендов подчерта важността на предстоящите избори за Европейски парламент.„Основната ни цел остава запазване на българския лев. Ще защитаваме демократичните ценности и правото на гражданите на глас“, допълни още той.