Ученици ще решават кръстословици в „Патриотични междучасия“

Стихове за Левски и България преди националния ни празник ще звучат в следващите две седмици в класните стаи на училище "Христо Ботев" в Добрич.

Обявиха победителите в конкурса „Вино и любов. Любов и вино“

Ясни са победителите в конкурса „Вино и любов. Любов и вино“, който ежегодно организира читалище „Светлина-1941 година“ в Генерал Тошево, съобщават от Общината.

От днес изложба „Майстори на графичните техники" краси стените на галерията

Днес в Зала 2 на галерията ще бъдат експонирани графики на четирима известни български графици, заели трайно място в българското изобразително изкуство и по повод годишнина от рождението им. Изложбата продължава традицията да се...

"Тайната вечеря на Дякона Левски" на Стефан Цанев на тервелска сцена

Спектакълът на театър "Българска армия" "Тайната вечеря на Дякона Левски" на Стефан Цанев ще бъде представен в Тервел на 15 февруари, съобщават от Общината.

Първокласници очаровани от красотата на българските шевици

Интересен, запомнящ се, интердисциплинарен урок на тема „Български шевици” проведоха преди време учениците от 1 д клас при СУ „Св. Климент Охридски” в Добрич.

Изложба "Майстори на графичните техники" в Художествена галерия - Добрич

От 13 февруари в Зала 2 на галерията ще бъдат експонирани графики на четирима известни български графици, заели трайно място в българското изобразително изкуство и по повод годишнина от рождението им. Изложбата продължава ...

372 деца ще рецитират в конкурса „За да я има България“

372-ма участници се включиха във II Областен конкурс рецитал „За да я има България“, съобщиха от Община Добрич.

Левски и унгарски крепости ще вдъхновяват децата да рисуват в галерията този месец

През февруари "Работилница за въображение" при Художествена галерия – Добрич предлага за децата и учениците разнообразни занимания.

Изложба, посветена на българската история, гостува в библиотека "Дора Габе"

В Регионална библиотека "Дора Габе - Добрич от днес е експонирана пътуваща изложба "Българската история в художествено слово и образ".

По-голям интерес към РБ "Дора Габе" в началото на годината

Увеличени количествени показатели през януари в сравнение със същия период на м. г. отчита регионална библиотека "Дора Габе" в Добрич.