Изложба графика и сценичен плакат на Ищван Орос в Художествена галерия – Добрич

От 22 август до 20 септември 2017 г. посетителите в Художествена галерия – Добрич, могат да се запознаят с част от творчеството на унгарския визуален артист Ищван Орос.

Краси Демиров: Да си направим заедно литературен гъдел, който да превърнем в сърбеж за четене

Поредица от литературни четения около чешмата с шишарката при входа на градски парк "Св. Георги" започва тази седмица. Идеята е на актьора Краси Демиров и се реализира със Сдружение "Черноморски център за развитие" - Добрич и ...

Литературни четения в парка и творческа работилница по писане ще се проведат в Добрич

На 11 август, петък, от 18.30 до 19.30 часа ще се проведе първото от поредицата от пет литературни четения около чешмата с шишарката при входа на градски парк "Св. Георги". Проектът е идея на Краси Демиров и се координира от Сдружение ...

Библиотека "Дора Габе" получи дигитално издание на тефтерчето на Левски

Национална библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" направи ценно дарение за регионална библиотека "Дора Габе" – луксозен комплект с дигитално издание на тефтерчето на Левски и неговата знаменита мисъл "Ако спечеля, печеля за цял ...

Ценни старинни пишещи машини бяха дарени на дом-паметник "Йордан Йовков"

Дом-паметник "Йордан Йовков" - Добрич получи днес като дарение две старинни пишещи машини, на които е работил известният каварненски краевед и общественик Сава Харбов.

Изложба "Мисли, моменти, движения" в Художествена галерия - Добрич

На 04 август от 18.00 ч. в Художествена галерия – Добрич се открива изложба на Дружеството на художниците Бург е. V. – Германия.

Изложба живопис на Антон Антонов в Художествена галерия - Добрич

На 19 юли 2017 г. от 18.00 ч. в Художествена галерия – Добрич ще бъде открита изложба на художника Антон Антонов.

Йордан Йорданов се срещна с директора на Държавния музикален и балетен център Марияна Арсенова

Кметът на Добрич Йордан Йорданов се срещна днес с директора на Държавния музикален и балетен център Марияна Арсенова и главния диригент Юли Дамянов.

Младежки фотоконкурс търси доброто в Добрич

Младежки център – Добрич организира фотографски конкурс "Покажи ни добротата в една снимка" за хора на възраст от 15 до 29 години.

Отново Гран при за студио "Сарандев" от международен фестивал

Певците на студио "Сарандев" при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова спечелиха поредна награда Гран при и още 7 отличия от международен фестивал.