Ясни са победителите в конкурса за картина-реплика на художника Петър Дачев

Конкурсът за картина-реплика на художника Петър Дачев има своите победители, съобщава организаторът Регионалния исторически музей в Добрич.

Представят книгата „Бивши хора по класификацията на Държавна сигурност“ в Добрич

Георги Чунчуков представя книгата на проф. Вили Лилков и разследващия журналист Христо Христов „Бивши хора по класификацията на Държавна сигурност“ в Добрич, съобщават от библиотеката.

Д-р Галина Бодичева: Всяка жена е уникална и красива отвътре

Всяка жена е уникална и красива отвътре. Всяка жена може да покаже красивото и да го сподели. Това е моето усещане за уникалната жена във всяка една от нас. Това сподели д-р Галина Бодичева за Добрич Онлайн на откриването на своята ...

Откриват изложба на Никола Манев и Стоимен Стоилов в галерията в Добрич

На 19 октомври, петък, от 17.30 часа в Художествена галерия – Добрич откриват изложба на Никола Манев и Стоимен Стоилов.

Представят нов брой на списание „Антимовски хан“

Община град Добрич, Регионален исторически музей – Добрич и Сдружение на писателите – Добрич представят нов брой на списание „Антимовски хан“ днес, 15 октомври, от 17.30 ч. в Дом-паметник „Йордан Йовков“.

Наградиха народната певица Калинка Вълчева с почетен знак „Златен век”

Наградиха народната певица Калинка Вълчева с почетен знак „Златен век” – печат на Цар Симеон Велики – златен и с грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност.

Плакет „Пегас“ и отличие „Златен век“ получи добричкият театър за своята 90-годишнина

ДТ „Йордан Йовков“ отбеляза своята 90-годишнина със спектакъла „Преспанските камбани“ - атрактивен, въздействащ, съвременен театрален прочит на българска класика по едноименната творба от великата тетралогия на Димитър Талев....

Бюст-паметници на Йордан Йовков и Дора Габе откриват в Двора на кирилицата в Плиска

В навечерието на Деня на народните будители – на 22 октомври от 15 часа, в Двора на кирилицата в Плиска ще бъдат открити бюст-паметници на Йордан Йовков и Дора Габе.

Представят поетичната книга на Милена Христова в библиотеката

На 17 октомври, сряда, от 17.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще представят поетичната книга на Милена Христова „Молитвата на Вятъра”.

Добричката поетеса Камелия Кондова официално получи националната награда „Дора Габе”

На тържествена церемония тази вечер добричката поетеса Камелия Кондова официално получи националната литературна награда „Дора Габе”. Отличието за принос в изследването и популяризирането на творчеството на Дора Габе е за ...