Три проекта по българо-румънска програма спечели Община Шабла

С три проекта по програма „Interreg V-A Румъния – България“ 2014-2020 година кандидатства Община Шабла, и трите са одобрени, съобщават от кметството в морския град. Вчера членовете на Комитета за наблюдение одобриха 85 проекта по третата ...

Дарение противопожарен автомобил от немската организация „Интерхелп“ получи Община Шабла

Община Шабла получи противопожарен автомобил дарение от немската организация „Интерхелп“ с председател Улрих Бееман. Автомобилът, марка МAN, е пропътувал 2 200 км и 6 държави докато пристигне в Шабла.

Нина Ставрева: „Искаме „Болата“ да остане защитена местност“

Както Добрич онлайн ви информира вчера, Заповед на Министерството на околната среда и водите предвижда плажът „Болата“ да бъде изваден от територията на защитената зона по Натура 2000 „Калиакра“.

В Община Добричка представят система за кандидатстване по оперативните програми

Информационна среща с експертите от Общинската администрация на Община Добричка и бенефициентите на „МИГ Добричка“ ще проведе да 27 март Областният информационен център.

Наградиха отличените в конкурса на Шабла „Аз паметта на времето прелиствам“

В Зелен образователен център се проведе церемония по награждаване на лауреатите от общински конкурс „Аз паметта на времето прелиствам“, посветен на 140 – годишнината от освобождението на България от турско робство.

Ученици от Каварна се представят като телевизионни водещи

Библиотеката при НЧ „Съгласие-1890” – гр. Каварна се превърна в импровизирано телевизионно студио, в което учениците от Iб и IIб клас при ОУ „Йордан Йовков” - с класни ръководители Галя Димитрова и Снежана Йорданова и възпитатели ...

Всички направления от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия

Очаква се снеговалежът да спре към полунощ, сочи прогнозата за метеорологичната обстановка в страната.

Орисаха последното бебе на Генерал Тошево за 2017 г. и първото за 2018 г.

На официална церемония в град Генерал Тошево, състояла се на 22 март, бяха орисани две прекрасни и послушни малки бебета – последното родено през 2017 г. и първото на новата 2018 г.

Пътната обстановка в област Добрич към 14:50 часа

Пътят Добрич - Варна е ограничен за движение на автомобили над 12 тона, съобщава за Добрич Онлайн дежурният диспечер на Областно пътно управление Добрич.

Вадят плажа „Болата“ от Защитена зона „Калиакра“ със заповед на министър Нено Димов

С включването на плажа „Болата“ в границите на Защитената зона по Натура 2000 „Комплекс Калиакра“ най-красивият плаж на българското Черноморие остана с години без концесионер, а достъпът до залива беше временно забранен от ...