Още месец животновъдите кандидатстват за разсрочване на кредити

До 10 януари 2020 г. е срокът, в който от Държавен фонд „Земеделие“ приемат заявления за отсрочване на отпуснати кредити в сектор „Животновъдство“.

Производители на етерични масла с подписка за промяна на Наредба на екоминистерството

Стартира подписка за изменение на наредба №2 на министъра на околната среда и водите, в която е посочено, че остатъците от етерично-маслените култури след преработка се считат за отпадък и трябва да бъдат депонирани в депата, ...

Топ 5 на домашните зелени растения: какво да сложите в сандъче на прозореца

Ако искате да имате всеки ден пресни подправки и зелени растения, то можете да ги отгледате и в сандъче на перваза на прозореца си. Определете си пет култури, които можете да произвеждате в дома си през цялата година.

Аграрната гимназия в Добрич с награда за принос в механизацията на земеделието

Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич беше отличена с награда за принос в механизацията на земеделието в конкурс на вестник „Земеделска техника“.

МЗХГ и МОН обявяват конкурс „Моето стопанство“, част от кампания „Супер фермер“

До 31 март 2020 г. учениците, обучаващи се по специалности от професии от професионално направление „Растениевъдство и животновъдство“ от XI и XII клас, могат да представят своите идеи за стартиране на бизнес в областта на ...

Определени са ставките за обвързано подпомагане за животни за 2019 г.

Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева са определени ставките за обвързано подпомагане за животни за 2019 г.

Земеделските стопани избират реда за облагане на доходите им за 2020 година до края на декември

Физическите лица, регистрирани като земеделски стопани, имат право да избират реда за облагането на доходите от дейността им през 2020 година, напомнят от НАП - Добрич.

Производители на етерични масла искат промяна на Наредба на екоминистерството

Стартира подписка за изменение на наредба №2 на министъра на околната среда и водите, в която е посочено, че остатъците от етерично-маслените култури след преработка се считат за отпадък и трябва да бъдат депонирани в депата, ...

Резитбата на дърветата: методи и ползи

Правилното формиране на короната на дърветата предполага своевременна резитба, затова, след като се появи желание у вас да облагородите участъка и да осигурите нужното ниво на реколта, трябва бързо да се заемете с този въпрос.

Започна изплащането на субсидиите за хуманно отношение към животните, преведени са над 2,2 млн. лева

ДФ „Земеделие“ започна изплащане на средства на одобрените за подпомагане кандидати по мярка 14 „Хуманно отношение към животните“ от ПРСР 2014-2020 г. Вече са преведени над 2,2 млн. лева на 210 земеделски стопани.