Общинските съветници от "Възраждане" искат оставката на кмета на Добрич

На пресконференция днес, общинският съветник Георги Джендов обяви, че внасят декларация, с която искат оставката на кмета на Добрич Йордан Йорданов. Причина за исканата оставка е състоянието на града, което според Джендов продължава да се влошава

Общинските съветници от "Възраждане" искат оставката на кмета на Добрич

Георги Джендов даде пример с „Градски транспорт” и това, че в сряда Добрич осъмна без градски транспорт, тъй като временният управител на дружеството Катя Петкова не беше разписала пътните листи на шофьорите, които са първа смяна."Тази обстановка всъщност не е от вчера, не е от онзи ден. Това се натрупвани проблеми във времето и то сериозни проблеми, за които се индикира от самото начало на този общински съвет, специално аз като председател на транспортната комисия и останалите членове на транспортна комисия, ние като организация се опитвахме да предупредим местната администрация и господин Йорданов, че предстои такъв момент. Да предупредим, че състоянието на градския транспорт е тежко и критично", каза  Джендов.  И  допълни, че има 330 хиляди лева неразплатени за гориво и още 170 хил. лв. разсрочени. По думите му нямало пари и заплати, които трябва да бъдат изплатени до 25 юни.

За проблемите в дружеството, отговорен е кметът на Добрич, категоричен е Джендов.

"Ние задаваме въпроси от няколко месеца - какво правим в тази ситуация, тъй като ние трябва да дофинансираме "Градски транспорт", дали да се тегли кредит, да се продават активи и какво трябва да се направи", допълни Джендов. 

Друг мотив за исканата оставка е това, че индустриалният парк на Добрич не бе одобрен, като още от 23 април сме били в списъка на недопуснатите, заради документални грешки и че ремонтът на зала „Русалка” е под въпрос. Градът е в разруха и кметът налага нов вид абстрактен туризъм – руинизъм, заяви Георги Джендов.