Цвети Маркова от Генерал Тошево има нужда от средства за лечение. Детето е парализирано, диагнозата все още е неясна

Приятели и преподаватели на талантливата 15-годишна Цвети Маркова от Генерал Тошево се обединяват в дарителска кампания, с цел събирането на необходимите средства за изследвания и лечение на младото момиче

Цвети Маркова от Генерал Тошево има нужда от средства за лечение. Детето е парализирано, диагнозата все още е неясна

Цветелина Маркова от гр. Генерал Тошево е възпитаничка на СУ „Никол Вапцаров“ в добруджанския град. Изключително дейно дете, което са занимава с народно пеене и народни танци. „Прекрасно и лъчезарно дете, което, за съжаление, се сблъска с много сериозен проблем“, посочи Теодора Тодорова, приятел на семейството. Всичко се случва буквално в рамките на дни – на 9 март Цвети танцува и пее и от следващия ден започва да се оплаква от слабост в краката. Майка й я води в Спешното отделение към МБАЛ Добрич, където на детето са предписани болкоуспокояващи и е върната за домашно лечение. Часове по-късно обаче Цвети пада и тогава е транспортирана до УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна. В рамките на един месец момичето е в болничното заведение, направени са му поредица от изследвания. Предположенията на лекарите са, че тя е развила автоимунно заболяване – Синдром на Гилен-Баре, но без категоричност.
Майката на Цвети, която се грижи сама за нея денонощно, изпраща запитване към клиника в Турция, откъдето са предоставили оферта за нови изследвания и откъдето посочват, че са имали пациенти с това заболяване, които са излекували. Семейството е в изключително затруднено финансово положение, особено след като майка й се налага да си остане вкъщи, заета с грижите за дъщеря си. Затова обществеността в Генерал Тошево се е заела с организирането на дарителска кампания.


В Генерал Тошево, Добрич и Варна вече са поставени дарителски кутии. Във Фейсбук има специална група, наречена „Заедно за Цвети“, в която под формата на базар също се събират средства за Цвети. 

От СУ „Никола Вапцаров“ и Центъра за работа с деца в гр. Генерал Тошево организират и предстоящ благотворителен бал и концерт, част от кампанията за Цвети Маркова.
Всеки, който иска да помогне на Цвети да оздравее, може да го направи и чрез дарение на сметката на нейната майка:

IBAN: BG06STSA93000030818725
BIC: STSABGSF
Сузана Димитрова Костадинова
Основание: Дарение за Цвети