Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Обзор на събитията в областта през изминалата седмица

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Абитуриентите на Студио „Зонели“ канят на самостоятелен концерт  „Генерация Z“. Концертът ще се състои на 30 април, от 19.00 часа, в Младежки център – Добрич.  


Над 8500 лева събраха на благотворителен бал на Детска градина 20 "Радост" в Добрич. Детска градина 20 "Радост" събра в ресторант "Албена" гости от Община град Добрич, директори, заместник директори и колеги от детски градини и училища, родители и приятели.

Марин Добрев ще бъде съден за убийството в градския парк в Добрич.
Назначените по досъдебното производство съдебно-психологична и психиатрична експертизи сочат, че към момента на извършването на престъплението задържаният Марин Добрев е бил вменяем.

Прокуратурата в Добрич изпрати становище срещу проекта за нов Закон за съдебната власт. Становището е прието на събрание на прокурори и следователи от Добричкия съдебен район, проведено на 19.04.2024г. в Добрич и е изпратено до министъра на правосъдието.

Служители на ИАРА установиха 400 метра бракониерски мрежи в района на Дуранкулак и Крапец. От 15 април е в сила забрана за риболов.

Волейболистките на Добруджа 07 завършиха на трето място в квалификационния турнир от Държавното първенство за момичета под 16 години. Състезанието се проведе в зала УСШ в Добрич с участието на четири отбора.

Малко над 1000 нуждаещи се получиха хранителни пакети в община Генерал Тошево. Български червен кръст, съвместно с Община Генерал Тошево раздадоха хранителни пакети на 1091 лица в нужда от общината.

Регионалната библиотека в Добрич отличи най-активните читатели за 2023 година. По традиция, в празничния ден библиотеката отличава най-активните си читатели и съмишленици за предходната година.

Първокласниците от Тервел, които върнаха голяма сума пари с награда от образователния министър

Едроразмерните кактуси и сукуленти вече са експонирани на открито в Ботаническата градина в Балчик. Посетителите на Университетска ботаническа градина Балчик и тази година могат да се насладят на колекцията от едроразмерни кактуси и други сукуленти, която вече е изнесена на открито и подредена в Божествена градина.

Първата в света хранилка за животни с изкуствен интелект е вече факт. Ученици на СУ "Л. Каравелов" град Добрич създадоха първата в света хранилка за животни с изкуствен интелект.

Паметна плоча на д-р Ивелин Тончев бе открита днес в с. Смолница. Стотици приятели, пациенти и познати на д-р Ивелин Тончев присъстваха на откриването на паметна плоча в с. Смолница и поставиха в негова чест венци и цветя на признателност. 

Великденска украса в градския парк на Добрич радва жителите

Одобриха предложение за ремонт на читалището в Паскалево по Проект „Красива България“. Ремонтът на читалището ще струва 241 хил.лв, от които 111 хил. предоставя МТСП, а 130 хил.лв. са от бюджета на Община Добричка.