„Пица за смет”- кампания на ресторантьори за по-чист Добрич ще се проведе утре

Кампанията има за цел градът ни да стане по-чист и приветлив, а доброволците ще получават за труда си безплатни пици

„Пица за смет”- кампания на ресторантьори за по-чист Добрич ще се проведе утре

Както вече Добрич онлайн съобщи ресторантьори от града ни организират утре, 28 април, инициатива за почистването на Добрич. Идеята е на шеф Димитров от ресторант Walnuts, който решава да заведе персонала си на пицария, но след като почистят района около ресторанта. Така се заражда и по-голямата инициатива, а именно с помощта на негови колеги да организират по-мащабна проява, която да обхвае целия град.Спират се на раздаването като награда именно на пизата, защото тя е любима храна на младите хора, а именно те е добре да бъдат възпитавани в опазване и облагородяване на пространството, което обитаваме всички. 


Община Добрич, която е партньор по проекта, е предвидила 460 талона, срещу които ще бъдат събрани 1380 чувала. Очакваното количество боклук е между 10 и 25 тона дребни отпадъци. След като всички чували бъдат събрани, отпадъците ще бъдат извозени до депото в с. Стожер.

Ресторантите, които се включват в „Пица за смет”, са Орехите, Лагуна, Моцарела, Уно, Централ, Палермо, ЛаПица, Бакарди и Пица Италия.

Кои са сборните пунктове можете да видите по-долу. Началният час е 09:00.