Марин Добрев ще бъде съден за убийството в градския парк в Добрич

Назначените по досъдебното производство съдебно-психологична и психиатрична експертизи сочат, че към момента на извършването на престъплението задържаният Марин Добрев е бил вменяем

Марин Добрев ще бъде съден за убийството в градския парк в Добрич

Марин Добрев е съзнавал действията си и може да носи наказателна отговорност за убийството, извършено от него на 7 март в градския парк в Добрич, сочат назначените по досъдебното производство експертизи. Това стана ясно днес на брифинг в Окръжната прокуратура в Добрич. Окръжният прокурор Радослав Бухчев посочи, че заключението на експертизата сочи, че лицето е било вменяемо, тоест към момента на извършване на деянието е могло да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си и би могло да носи наказателна отговорност. Назначени са и ДНК и видео техническа експертиза по това дело.



Другите две досъдебни производства срещу Марин Добрев, които се водят от Районната прокуратура Добрич, ще бъдат приобщени към делото за убийството и ще се водят успоредно. „Там също може би ще се наложи назначаването на съдебно-психиатрична и съдебно-психологична експертизи, защото това са отделни деяния, извършени в различни дати и за всяко едно от тях експертизата следва да се произнесе дали лицето е разбирало свойството и значението и дали може да ръководи постъпките си“, допълни прокурор Бухчев.

Марин Добрев и към момента е в ареста, подчерта прокурор Радослав Бухчев. Наказанието за убийството предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.