Д-р Ердинч Хаджиев единодушно е преизбран за Областен председател на ДПС – Добрич

Д-р Ердинч Хаджиев е новият – стар председател на Областната организация на ДПС – Добрич. Той е преизбран с пълно мнозинство от общо 131 делегати на XI-та Областна отчетно – изборна конференция на партията

Д-р Ердинч Хаджиев единодушно е преизбран за Областен председател на ДПС – Добрич
ДПС

Специални гости на конференцията в Добрич бяха Хамид Хамид – зам.-председател на ПГ на ДПС, народният представител Ертен Анисова – председател на парламентарната комисия по Туризъм, кметът на община Крушари Илхан Мюстеджеб, общински председатели и представители на младежката формация на партията.


В отчетния си доклад пред делегатите на конференцията д-р Хаджиев припомни за нестабилната политическата обстановка в последните години, която налага трудното намиране на компромис между политическите сили и обществото ни като цяло. „Целта на всяка партия е чрез властта да реализира своите виждания за вземането на управленски решения, които да осигурят по-добър жизнен стандарт на хората и по-добри условия за правене на бизнес“ – подчерта д-р Хаджиев.

Той припомни, че за последните три години бяха проведени седем избори, от които пет извънредни парламентарни избори, редовни президентски избори и редовни местни избори. Всичко това доведе до апатия и трайна умора в избирателя, което съчетано с трайното обезлюдяване на селата, се отрази съществено на резултатите в изборния процес, посочи областният лидер на ДПС в Добрич.

По думите му „през всички тези изминали избори ние като областна организация съумяхме да защитим един депутатски мандат за областта и като цяло областната структура на ДПС запази позициите си в местната власт“. Той благодари от името на Областната структура на партията на централното ръководство и почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган за това, че са направили всичко възможно Движението да устои на предизвикателствата на нашето съвремие.

С благодарност към делегатите на конференцията и към всички членове на Областната организация на ДПС в Добрич се обърна и народният представител и председател на парламентарната комисия по туризъм Ертен Анисова. „Благодаря на всички вас, на всеки един член и симпатизант на ДПС, за това, че през изминалия труден мандат заедно се справихме с препятствията и предизвикателствата пред всички нас, а те не бяха малко – войни, политическа, икономическа, социална и здравна криза, изключителен маратон от избори“ – каза депутатът. Тя подчерта, че отговорността пред всеки партиен ръководител изисква да продължи напред признавайки грешките си и извличайки поука от тях. „За нас е важно да възстановим скъсаната връзка с хората по места там, където това се налага, да сме близо до нашите избиратели, да помним, че е наш дълг да се грижим за тях и да решаваме проблемите им. Само така една партия може да устои на предизвикателствата на времето – когато черпи сила от хората, заради които е създадена“ – подчерта Ертен Анисова. Тя заяви готовността на ДПС да работи за утвърждаване на евроатлантизма и осигуряването на пълноправното членство на България в Шенген и Еврозоната, повишаването на доходите и жизнения стандарт на хората и създаване на условия съдебната система да работи ефективно за установяване на справедливост.

Висока оценка за работата на областното ръководство на ДПС - Добрич даде и зам.-председателят на ПГ на партията Хамид Хамид. Той припомни, че „в политиката има едно правило – избирателят никога не е виновен. Вината е изцяло за сметка на политиците, които не съумяват да задържат избирателите в своите структури“. Според Хамид в момента задача номер едно пред структурите на ДПС е да бъдат положени усилия за развитие на регионите, където живеят избирателите на Движението.

Областната отчетно-изборна конференция на ДПС- Добрич номинира председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров за съпредседатели на ДПС на предстоящата на 24-ти февруари 11-а Национална отчетно-изборна конференция на ДПС.

Източник: ДПС-Добрич