Мая Димитрова оглавява проектолистата за народни представители от БСП в област Добрич

Сред номинираните за евродепутати от добричките социалисти е и председателят на БСП Корнелия Нинова

Мая Димитрова оглавява проектолистата за народни представители от БСП в област Добрич


Народният представител от БСП в 49-я парламент Мая Димитрова е водач на кандидатдепутатската листа на партията от 8-ми МИР Добрич за предстоящите парламентарни избори на 9 юни 2024 г. Това съобщиха за Добрич онлайн от местната партийна централа. Втори в листата е Павлин Росенов – общински съветник от Генерал Тошево, третото място е запазено за кандидат от гражданската квота.


В листата следват Мария Кирилова – председател на БСП - Каварна, Стоян Люцканов – председател на Областния съвет на БСП, Антон Стоянов от Тервел, Деян Димитров от Шабла, Маринела Балчева – общински съветник от Община Добричка, Иван Костов от Добрич и Боян Саркизов – председател на БСП Добрич и общински съветник. Номинациите са направени от общинските структури на БСП и Областния съвет на партията. Изпратени са за одобрение от централното ръководство на социалистите.

Общинската организация на БСП е представила и своите предложения за кандидати за евродепутати. Сред тях са Кристиян Вигенин, Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов и Цветелина Пенкова. Сред номинираните за европарламента е и председателят на БСП Корнелия Нинова.