Токът нямало да поскъпва до 1 юли 2012 г.

Поскъпване на тока няма да има до 1 юли 2012 година. Това заяви шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев. По повод обвиненията, че защитава монополите, Семерджиев обяви, че съвестта му е чиста.

Токът нямало да поскъпва до 1 юли 2012 г.
Шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев не се смята за виновен за високите цени за тока, парното и природния газ.

Съвестта ми е чиста, каза той по повод данните в имотната му декларация, според които наскоро се е сдобил с хибриден луксозен автомобил и с имот близо до Несебър.

Личен автомобил ми трябва, защото ми е нужен за уикендите, за лични причини. Той е купен на старо, плащам лизингови суми, първоначалната му сума е над 60 000 лева без лихвите. Всеки месец внасям около 800 лева, заяви председателят на ДКЕВР. Той поясни, че заплатата му е 4 хиляди лева.

Семерджиев подчерта, че закупеният край Несебър имот е незавършено строителство. Според него именно сега е бил моментът да си купи имот, който е бил на изгодна цена 32-33 хиляди лева.

Поскъпване на тока няма да има до 1 юли 2012 година, врече се Ангел Семерджиев.

Моята оставка няма да промени положението с цените, не виждам причина защо да ми я искат, учуден е шефът на енергийния регулатор. През миналата седмица журналистът Николай Бареков, ВМРО,  АТАКА  и общественици поискаха оставката на Семерджиев.

Много често енергийните дружества заявяват, че цената на комуналните услуги е ниска. Но на фона на доходите на населението токът и парното определено са скъпи.

По традиция статистиката показва, че голяма част от доходите на хората отиват за сметките за ток вода и парно.

През изминалите две години много хора изгубиха работата си, което ги затрудни да си плащат разходите.

Начинът, по който ДКЕВР определя цените на тока, водата, природния газ, парното и до днес остава неясен. Много често ръководството на регулатора изтъква, че няма как да повиши цените, защото в противен случай това ще донесе сериозни финансови проблеми на топлофикациите или ВИК-тата например.

Съмнения за механизма, по който се определят цените, имаше и при предишния състав на регулатора.