15 000 лева за двойки с репродуктивни проблеми в Добрич

Днес ще се проведе първото заседание за 2024 г. на Комисията за разглеждане на заявления за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми

15 000 лева за двойки с репродуктивни проблеми в Добрич

Кандидатите могат да получат до 3 000 лв. за извършване на ин витро процедура или ин витро процедура с донорска яйцеклетка или сперматозоиди. Двойките могат да получат и до 1 500 лв. за извършване на изследвания и съпътстващи медицински манипулации.


Три семейства се възползваха от възможността да кандидатстват за получаване на финансова подкрепа за сбъдване на най-съкровеното си желание - да станат родители. От общината припомнят,  че документите се разглеждат след приключване на всяко тримесечие на календарната година.

Заявленията за кандидатстване могат да се изтеглят от сайта на Община град Добрич, като след попълване се подават в деловодството. За оказване на методическа помощ и съдействие за подаване на документи, гражданите могат да потърсят Димитрина Даскалова – старши експерт в Дирекция „Хуманитарни дейности”, ул. „Независимост” № 7, ет. 8., стая 812 или на телефон 0893 69 11 00.