Общинските съветници от ПП-ДБ настояват за облагородяване на пространството около паметника на жертвите на комунизма

В навечерието на Деня в памет на жертвите на комунизма, общинските съветници от ПП-ДБ разпространиха декларация относно Кръст-паметник “В памет на невинно загиналите след 9.IX.1944 г.”. Публикуваме я без редакторска намеса

Общинските съветници от ПП-ДБ настояват за облагородяване на пространството около паметника на жертвите на комунизма

"В навечерието на Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим, ние, общинските съветници от Продължаваме промяната – Демократична България, споделяме своето преклонение към тези, които са станали жертва в борбата за свобода и демокрация в България.



Помним с уважение и признателност тези, които са пожертвали своя живот или свобода в името на идеалите за правосъдие и човешки права.


Денят на признателност е време да се ангажираме с историята, да гарантираме, че нашата общност се стреми към принципите на свобода, толерантност и справедливост и най-вече да уважим паметта на жертвите. Вече трета година се обръщаме към Общинска администрация с настояване за благоустрояване на пространството около
Кръст-паметник “В памет на невинно загиналите след 9.IX.1944 г.”. В началото на годината заявихме готовност да участваме лично, за което поискахме законно изискуемото разрешение. Отговор няма, но нашето намерение остава. Също така, се задължаваме да подкрепяме образование и информираност, за да предотвратим отново погазването на правата на човека в бъдеще. 

С обединени усилия ще продължим да изграждаме общество, в което ценностите на
демокрацията и човешките права са неделими, а приносът на тези, които са дали своя живот, е възприет с почит и признателност".   

Декларатор: общински съветници от
Коалиция “Продължаваме промяната –
Демократична България” в Общински
съвет град Добрич