ПФК "Добруджа 1919" изпрати жалба до Съдийската комисия заради тенденциозно съдийство на мача с Дунав в Русе

Някои не искат Добруджа да влезе в Първа лига, пише в официалната Фейсбук страница на клуба

ПФК "Добруджа 1919" изпрати жалба до Съдийската комисия заради тенденциозно съдийство на мача с Дунав в Русе
ПФК "Добруджа 1919"

ПФК "Добруджа 1919" входира жалба до Съдийската комисия заради тенденциозно съдийство на мача срещу "Дунав" в Русе, което е повлияло коренно на игровата обстановка и развоя на резултата в двубоя, с което отборът на Добруджа е ощетен.



В жалбата са посочени две ситуации, в които главният рефер Геро Георгиев Писков е ощетил "Добруджа". 

Първата е в 14 -ата минута, когато последният в защитата на Дунав Галин Минков спира обещаваща атака на "Добруджа", като грубо фаулира Георги Пашов. Главният съдия показва на Галин Минков само жълт картон, а според ПФК "Добруджа", нарушението е за червен картон.

В 23-ата минута вратарят на "Дунав" Русе – Даниел Николов, чрез опасна и груба игра фаулира в наказателното поле футболиста на "Добруджа" Георги Пашов. Главният съдия не зачита нарушението и не отсъжда дузпа. Според ПФК "Добруджа", за това нарушение в наказателното поле реферът е трябвало да отсъди 11-метров наказателен удар, а вратарят Даниел Николов да получи червен картон.

ПФК "Добруджа" се надява на адекватно решение от страна на Съдийската комисия и главният съдия Геро Георгиев Писков да бъде наказан, посочват от футболния клуб.