Български, румънски и унгарски туроператори се срещнаха в Шабла

В рамките на проект „Екотуризъм по Дунав“ Агенцията за развитие на човешките ресурси, Русе, организира опознавателни обиколки, с цел представяне на възможностите за туризъм и разкриване на потенциала на региона за създаване на ...

Четири нови паркинга с 307 места ще бъдат изградени в Албена

Четири нови паркинга за обществено ползване с бетонови паркингови решетки ще бъдат изградени в курорта Албена. Това става ясно от инвестиционно намерение на дружеството, публикувано в сайта на Община Балчик.

Обявиха конкурс за определяне на концесионер на плажа в Албена

Конкурс за определяне на концесионер на морски плаж "Албена“, община Балчик, обяви Министерството на туризма.

Проверяват доходите на стотици собственици на луксозни коли по Северното Черноморие

В момента се проверяват доходите на 302-ма собственици и ползватели на луксозни автомобили по Северното Черноморие, съобщи по време на посещението си във Варна вицепремиерът Валери Симеонов.

От утре без зелени зони за паркиране в Албена

От утре, 18 септември, спират да важат зелените зони за паркиране в Албена, съобщават от ръководството на курорта.

С красиви оферти с изкушаващи описания заблуждавали туристите по Черноморието

„Положителният извод, който можем да направим, е че макар и да срещнахме отново нарушения, нямаше нещо драстично, нито „иновативни практики”, на които сме се натъквали в минали сезони, от рода на такса „празен стол” или „игра на...

45 961 лева минимален размер на концесионното плащане за плаж „Каварна“ определи правителството

Правителството взе решение, с което се открива процедура за предоставяне на концесия на три морски плажа – „Каварна“ в едноименната община, „Река Вая“ в община Несебър и „Къмпинг Черноморец“ в община Созопол.

Обявяват процедура за предоставяне на концесия на морски плаж "Каварна"

Решение за откриване на процедура за предоставяне на концесия на услуга за морски плаж "Каварна" на територията на едноименната добруджанска община предстои да вземе утре Министерски съвет.

Хотелите в Балчик са пълни, няма свободни стаи за септември

Морето поевтинява през септември. Специални оферти се подготвят по цялото българско Черноморие. В Слънчев бряг повечето хотели започват поетапно да затварят. Голяма част от тях ще разчитат на празничните дни около 6 септември.

Млади изследователи ще усвояват тънкостите на супермолекулярната химия в Албена

Международното лятно училище "Супермолекулната химия в медицината и технологиите: аванси и предизвикателства" ще се проведе от 30 август до 3 септември в курорта Албена.