До седмици ще бъде даден старт на процедурата за концесионер на плажа на Албена

„Спряхме концесията за плажа на Албена, защото бе объркана формулата, което щеше да доведе до грешка в изчисленията и процедурата“, това заяви пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова.

Министър Николина Ангелкова пристига в Албена за международна конференция

Международна конференция „Ролята и значението на Черноморския регион и връзката му с Дунавската стратегия” ще се проведе утре във Фламинго Гранд Хотел§СПА в курорта Албена.

Прекратиха процедурата за предоставяне на концесия на плажа в Албена

Правителството прекрати процедурата за предоставяне на концесия за услуга за морски плаж „Албена“, община Балчик.

МС решава за прекратяване на процедурата за предоставяне на концесия на плажа в Албена

Проект за решение за прекратяване на процедура за предоставяне на концесия за услуга за морски плаж „Албена” ще бъде разгледан на утрешното заседание на Министерски съвет, става ясно от предварителния дневен ред.

Румънците са най-многобройните чужди туристи, нощували в Добричка област през март

Увеличение на нощувките в местата за настаняване в Добричка област с над 10 места през март в сравнение със същия месец на м. г. отчитат от Териториалното статистическо бюро. Нощувките през миналия месец са 11 800 и са с 4.6 процента ...

Министър Ангелкова: Очакваме между 5,8 и 6 млн. чуждестранни туристически посещения през лятото

Очакваме през този летен сезон между 5,8 и 6 млн. чуждестранни туристически посещения у нас. Така ще надградим постигнатото през миналото лято в периода юни-септември, когато страната бе посетена от 5,3 млн. чужденци и отчетохме ръст ...

Министър Ангелкова: Предстоят срещи с контролните органи в Добрич, Варна и Бургас

Министерството на туризма се подготвя за летния туристически сезон още от началото на предишния, особено що се касае до резервации, планиране на почивки и т. н.

Четири варианта за паркиране в Албена през това лято

Нови правила за ограничаване на движението и за паркиране въвежда Албена, съобщава сайтът на курорта.

За 20-и юбилеен път Албена получава наградата „Син флаг“

За юбилеен 20-и път плажът на ваканционно селище „Албена“ е сред най-добрите в света и ще бъде отличен с наградата „Син флаг“ за 2018 г.

Ще глобяват стопани на плажове, ако спасителите им извършват нехарактерни дейности

Санкции за стопаните на плажове, ако назначените от тях спасители извършват дейност, различна от преките им задължения по водно спасяване, вероятно ще бъдат предвидени в промените в Наредбата за водноспасителната дейност и ...