КК „Албена“ очаква по-добър летен сезон в сравнение с 2023 г.

Към момента ранните записвания на туристи, избрали курорта за своята почивка, са с ръст между 5 и 10%

КК „Албена“ очаква по-добър летен сезон в сравнение с 2023 г.

От КК „Албена“ очакват тази година летният сезон да е по-успешен в сравнение с този през 2023 г. Дали прогнозите ще се сбъднат зависи много от развитието на войната в Украйна. „Това, което сме направили през цялата година, ни дава основание да очакваме добър сезон. И като реклама, и като подготовка на базата“, посочи изпълнителният директор на курорта Красимир Станев.


Промяната в стратегията за реклама също вече дава резултат, въпреки че осезаема промяна се очаква в по-дългогодишен план. 

„Албена“ АД е една от фирмите, която помага на развитието на малката авиация в България, изграждайки две летища – едното близо до София и второто в Приморско. Очакванията са с влизането на България и Румъния в Шенгенското въздушно пространство и облекченията за пилотите да се увеличи и броят на пристигащите туристи с малки самолети и хеликоптери. „Малката авиация има много голямо значение за развитието на всяка една държава. 21 век е векът на авиацията“, категоричен е Красимир Станев. 

В инвестиционната си програма „Албена“ АД е заложила ремонт на хотелите Арабела бийч и Боряна. Ново заведение ще бъде изградено на мястото на досегашното Кариби. Дългоочакваният ремонт на емблематичния хотел Добруджа се очаква да започне есента на 2025-та или 2026 г.