Руслан Йорданов, журналист и собственик на Bgtourism.bg със специална награда от Министерството на туризма

Почетен приз за специални постижения и иновации в сферата на туризма получи и Албена

Руслан Йорданов, журналист и собственик на  Bgtourism.bg със специална награда от Министерството на туризма

Министерството на туризма раздаде на церемония годишните награди в туризма за 2023 г.


Домакин на събитието беше министър Зарица Динкова.

,,Събрали сме се, за да отличим всеки, който допринася за промотирането на прекрасния сектор туризъм, защото това е визитката на страната ни. България притежава много - култура, изкуство и прекрасна природа. Всички вие, които се грижите и продължавате да полагате усилия за развитието на българския туризъм заслужавате не само приз, а и стимул. Ще работим заедно за по-добра устойчивост на сектора. За мен и моят екип важен приоритет е действието. Това води до постигането на целенасочени резултати“. С тези думи министърът на туризма Зарица Динкова приветства гостите на церемонията по връчването на годишните награди в туризма, която се състоя в София.

Събитието се проведе под патронажа на министър-председателя на Република България акад. Николай Денков, който в специално видео обръщение поздрави Министерството на туризма и всички присъстващи. Сред официалните лица бяха председателят на Парламентарната комисия по туризъм Ертен Анисова, народни представители, проф. Николай Изов, ректор на Националната спортна академия, проф. Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, посланици, кметове, представители на академичната общност, бизнеса, туристическите организации, медии и др.

Победителите във всичките категории – 4 професионални, 4 художествени и традиционната голяма награда „Изборът на българите“, получиха традиционната статуетка, запазена марка на конкурса и символ на страната ни - българската роза.

Министърът на туризма Зарица Динкова връчи и почетни призове за специални постижения и иновации в сферата на туризма. Тук отличия получиха Миросвета Енчева от името на Албена АД и Руслан Йорданов, журналист и собственик на информационната агенция Bgtourism.bg.