„Албена“ АД излиза от Националния борд по туризъм

Решението е червен картон за НБТ и жълт за всички останали браншови организации, казва пред Bgtourism.bg изпълнителният директор на дружеството Красимир Станев

„Албена“ АД излиза от Националния борд по туризъм

„Албена“ АД излиза от Националния борд по туризъм, съобщи сайтът Bgtourism.bg, цитирайки изпълнителният директор на най-голямата хотелиерска компания в България Красимир Станев.  Решението е било взето на заседание на Борда на директорите на дружеството с пълно единодушие.

Според Красимир Станев причината е широкоспектърна – липса на ефективност, на инициатива да отговорят на новите предизвикателства пред България и Европа. 

“Вземат се индивидуални решения от името на членовете, без да се обсъждат важни теми за развитието на туризма в България, включително и отвореното писмо срещу министър Динкова, което е подписано от НБТ и БХРА“ – коментира изпълнителният директор на „Албена“ АД. По думите му решението е червен картон за НБТ и жълт за всички останали организации, заради липсата на комуникация и затова, че не се вслушват в мнението на членовете си.

Красимир Станев ще депозира молба за напускане и като член на УС на НБТ.