Разгледайте различни култури и традиции – места, които си заслужава да посетите през зимата

Снежните ваканции са най-добрият вид бягство през зимата.

Разгледайте различни култури и традиции – места, които си заслужава да посетите през зимата

Те предлагат магически свят, пълен с приключения. Очарованието на заскрежените планини, ледените езера, заснежените пейзажи и свежия въздух са неща, които могат да бъдат наистина оценени, когато сте в правилната страна. Бягството през зимата означава да се насладите на предимствата на снеговалежа, които могат да бъдат многобройни.
Често имате обаче и възможността да се наслаждавате на множество снежни спортове, планирайки вашата снежна зимна ваканция. Посещението на редица страни по време на празничния сезон ще ви запознае с всякакви нови кухни, култури, традиции и празненства. С подходящи полети Варна, София, Бургас и Пловдив могат да се превърнат в градовете, от които да започне вашето приключение. Но какво още трябва да знаете, когато планирате вашата зимна ваканция?
Кои са страните, които си заслужава да посетим през зимата?
Нека да разгледаме някои от страните, които успяват да уловят по най-сантименталния начин магията на зимата.
Швейцария
Човек не може да не си представи величествените, хълмисти склонове на Швейцария, покрити в бяло, когато мечтае за перфектната снежна почивка. Ако идиличните швейцарски Алпи и възможността да се возите на Glacier Express не са достатъчни, за да събудят страстта ви към пътешествията, тогава идеята да прекарате зимата тук със сигурност ще го направи. Празненствата и специфичната швейцарска кухня ще примамят и най-големия противник на зимата!
Ако обичате да карате ски, това определено е най-добрата страна, в която да се насладите на снежно бягство. Снегът започва да вали в Швейцария между декември и март, а да гледате как пейзажите се превръщат в скреж е едно от най-прекрасните и невероятни изживявания.
Белгия


С удобните полети от София тази страна се превръща във все по-посещавана дестинация. Белгия е не само идеалното място да се насладите на най-добрия шоколад в света. Това също е невероятно място за зимната ви почивка. Насладете се на магическата атмосфера на Белгия по време на зимния сезон в удобно за вас време. Пътуването тук е пълно с вълнуващи места за разглеждане, както и неща за правене, например посещение на замъка Гравенстийн, Брюксел и историческия град Брюж.
Насладете се на пътуванията си тук, за да видите снеговалежите от декември до февруари. Белгия ще зарадва празничния ви дух и ще ви даде възможност да се възползвате от множество вълнуващи зимни дейности.
Германия
През зимата Германия е изпълнена с празненства. Тълпи от туристи и местни жители се събират, за да участват в снежни спортове. Германия е една от най-уникалните и оживени страни за снежна почивка през уикенда в Европа. Някои от най-популярните снежни спортове включват сноуборд, ходене със снегоходки и фигурно пързаляне.
Ако спортът не е вашето нещо, Германия в снега все още е едно от най-невероятните места, които да посетите! Помислете за исторически градове и приказни замъци, посипани със сняг! Вземете гореща чаша Glühwein и се отдайте на вашето снежно бягство в Германия, която е една от най-добрите дестинации за зимните празници. Планирайте пътуването си между декември и март и ще бъдете сигурни, че то ще бъде повече от незабравимо.
Какво трябва да знаете, преди да резервирате полет?

Някои от вас вероятно планират своята първа почивка в чужбина. Това със сигурност би довело до възникването на редица въпроси във вашата глава. Ето защо в следващите редове ще споделим малко повече за това какво трябва да знаете, преди да резервирате полет.
Ако пътувате в чужбина, паспортните данни са първото нещо, от което се нуждаете, когато резервирате своя полет. Необходимо е да въведете номера на паспорта си по време на процеса на онлайн резервация на полета. Уверете се, че носите оригиналното копие на паспорта си със себе си по време на процеса на чекиране, а също така имайте предвид, че се изисква и по време на процеса на качване на борда на полета.
Друга жизненоважна информация, необходима за резервиране на полет, е датата и часът на вашето пътуване. Трябва да ги уточните с максимална точност, преди да резервирате полета си. В платформата eSky можете да направите обширно проучване на полети, които отговарят на предпочитаните от вас дата и час на пътуване. Например, може да намерите по-евтини полети през делничните дни, отколкото през уикендите, когато полетите са по-натоварени.
Как трябва да се осъществи плащането на вашия самолетен билет?
Когато попълните цялата информация за вашата лична дестинация за полет, ще трябва да платите, за да резервирате билетите си. Тук ще ви е необходима вашата информация за плащане като данни за кредитна и дебитна карта, както и номер на картата. Подгответе информацията си за плащане, за да въведете правилните данни, когато е необходимо. Повечето услуги за резервация на полети ви позволяват да добавите допълнителна застраховка за пътуване по време на резервацията на съответните билети, ако полетът ви е забавен или повлиян от лоши условия.
Планирайте зимната си почивка още сега и се насладете на красотата, която редица страни предлагат. Разширете светогледа си и открийте нови култури и приятели още в началото на следващата календарна година!