Ивелина Манова: Не металните сърца събират капачки, а хората с големи сърца

НЕ МЕТАЛНИТЕ СЪРЦА СЪБИРАТ КАПАЧКИ, А ХОРАТА С ГОЛЕМИ СЪРЦА.

Ивелина Манова: Не металните сърца събират капачки, а хората с големи сърца

Понякога не разбираме какво всъщност е здравето за нас и колко то е необходимо. Рядко обръщаме внимание на малките и незначителни за нас проблеми, а какво да говорим за останалите хора. За да бъдеш съпричастен със себе си и с другите, понякога трябва да сме преживели нещо и да знаем колко всъщност струва това да си жив и здрав. 



Днес ще ви запозная с една ученичка, която вече от около година събира капачки за подпомагане на хората. Разказва ни още, защо е спряла да прави това, което обича и с какво го замества доста успешно.  


"Казвам се Ивелина Манова и съм на 16 години. Родена съм и живея в град Добрич. Възпитаник съм на ФСГ Васил Левски. Попаднах на изречението "Дари капачка-спаси живот". Поинтересувах се малко по-задълбочено и се оказа, че чрез събиране и рециклиране на пластмасовите капачки, се купува животоспасяващо медицинско оборудване. Замислих се, как помагаме на хората и на медицинския свят, само като вместо да изхвърлим една непотребна за нас капачка, я поставим в предназначените за нея "метални сърца", които бяха поставени в центъра на Добрич. Реших да събирам капачки, освен заради това да бъда от ползва, защото знам, че подкрепата е много важна. Преди около 2 години може би се наложи да ми направят сърдечна операция. Тогава всъщност спрях да правя нещото, което най-много обичам, а именно да танцувам. Аз съм човек, който може би обича новостите и затова реших да започна да събирам капачки и така същевременно да помагам на нуждаещите се хора.  Ивелина Манова събира капачките си у дома в голяма кутия Слагам капачките на мястото им- нашите "метални сърца", в центъра на град Добрич.  Апелирам всички добри хора, да станат част от тази кауза" - разказа тя. 

Трябва да се замислим, че не ни струва нищо да събираме капачките, които очевидно на нас не ни трябват. Можем с нашите добри дела да подпомогнем на хора, които наистина са в нужда, без никакво физическо усилие.