Слънце в деня на изборите

Днес преди обяд ще е слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали краткотраен дъжд.

Слънце в деня на изборите
В отделни, главно планински райони валежите ще са интензивни, придружен от гръмотевици и временно усилване на вятъра.Над Източна България ще се задържи предимно слънчево. Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, максималните температури ще са между 21° и 26°, в София – около 21°. Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще започне да прониква хладен въздух.

Над Черноморието през целия ден ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от югжната четвърт. Максималните температури ще са между 21° и 24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е около 19°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще паднат краткотрайни, интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, засилващ се по време на гръмотевичната дейност; привечер в ниските планински части вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 8°.