София Борисова от Добрич изработва красиви бутикови украшения и аксесоари

Днес ви срещаме с една млада дама, която изработва уникални аксесоари за всеки повод и вкус.

София Борисова от Добрич изработва красиви бутикови украшения и аксесоари



София Борисова е на 28 години от град Добрич. В нейната страничка във фейсбук Sophie Atelier можете да разгледате красивите украшения, яки, ластици за коса и маски, които тя изработва с много любов в нейното ателие. Всеки от артикулите е уникален и неповторим.  Тя ни разказва повече за аксесоарите, какви материали използва, колко време отнема изработването и откъде черпи вдъхновение. 

Здравей Софи, кога и как започна да се занимаваш с изработването на бутикови украшения?

Миналата година започна всичко. По време на пандемията от коронавирус, някак имах доста време да остана насаме със себе си и реших, че ще е много хубаво да предложа нещо на женското съсловие, с което да се отличат. Неща, които да носят с много удоволствие и персонално да им се изработват различни аксесоари. Първоначално започнах с ластици за коса, след това дойдоха диадемите, маските и яките, които са особено популярни в момента. Лично аз винаги съм носила по-различни ластици за коса, понеже моята коса е доста обемна и голяма. Реших да предложа нещо по-различно на останалите от това, което до тук съм виждала на пазара. 


Да започнем от най-актуалния в момента аксесоар – маските. Как дойде идеята за изработването им?

Започнах през декември месец да ги изработвам. Много хора ме попитаха дали мога да изработя нещо по-индивидуално и нещо по-различно. Споделиха, че биха искали в тази обстановка да изглеждат по-открояващи се. Първоначално не желаех изобщо да започвам да ги правя, тъй като доста хора се занимаваха вече с това, но все по-често започнаха хората да си поръчват. Затова реших да ги предложа и до ден днешен сме продали страшно много маски. Хората ми пишат, че са много доволни, тъй като те са от много нежна материя – силк сатен. За хората с по-чувствителна кожа, изработваме и от памук. Обратната връзка е много положителна и това ме мотивира още повече да започна да правя различни модели и да сме постоянно актуални.  

Колко време отнема изработването на един аксесоар и трудно ли е?

Изработването на някои модели, както диадемите, така и яките коства доста време. Понякога изработката на една диадема ми коства около 6-7 часа, чупят по 6-7 игли, тъй като е доста трудна самата изработка. Друг елемент има, който е малко сложен. Тъй като в Добрич ги няма част от материалите,  беше доста трудно да се набавят, особено дантелите. Аз по никакъв начин не правя компромис с платовете и качеството им и за момента това, с което работим, е най-доброто на пазара. С тези материали работят дизайнери на бутици, правят се рокли, които са в малко бройки. Затова изглеждат и толкова хубаво и когато се сложат се забелязват. Не е бързо, понеже трябва да се обмисли дизайна, как би паснало, не само във въображението, но и да се възприема от самите хора. 


Откъде черпиш вдъхновение?

Може да видя един плат и вече той ми говори и знам как да го направя. Понякога съм се впечатлявала от една малка пеперудка, кацнала върху красиво пъстро цвете и си представям как мога да го пресъздам, как може да стане самото сливане на цветовете, как биха се напаснали. Общо взето винаги имам идеи, които не насмогвам да реализирам. Аз съм цветен и пъстър човек, който винаги има енергия да прави нови неща и не ми е трудно да генерирам нови идеи. 

Кои са ти любимите модели?

Любим модел не бих казала, че имам. Всички са ми любими и харесвам когато хората имат по-сложни поръчки, нещо, което да им се изработи индивидуално, според техния тоалет, дори и характер. Всичко се изработва с много любов и внимание. Когато хората поръчват и крайният продукт пристигне при тях се усеща тяхното изумление, тяхната изненада от опаковането, създаването им и изпращането им. Има хора, които не са го взели от доставчика и нямат търпение да го отворят. Това е истинската награда за нас като производители. 

Какво най-често си поръчват хората?

Потребителите са най-различни с всеобхватни интереси. Цветовете са най-различни, не мога да кажа, че искат повече пъстри или тъмни неща. От всичко се поръчва.


Къде можем да разгледаме аксесоарите и да си поръчаме?

Бихте могли да си поръчате от нашата фейсбук страница Sophie Atelier и в профила ни в Инстаграм. 24 часа сме на разположение, можете да ни пишете по всяко време. Изпращаме с куриерска фирма навсякъде по света.