Времето в следващите дни

През нощта валежите постепенно ще спрат, а облачността на места и ще се разкъса. Минимални температури между 7 и 12°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в следващите дни

Утре, петък, преди обяд ще има разкъсвания на облачността, в отделни райони временно и до слънчево. В сутрешните часове на места в низините ще се образуват и мъгли, който до обяд постепенно ще се разсеят. В следобедните часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, на повече места в планинските райони. Ще има и гръмотевици. Максимални температури между 17° и 22°.



Над Черноморието утре облачността ще е по-често значителна. На места ще превали краткотрайно. По южното крайбрежие са възможни и гръмотевици. След обяд ще духа слаб вятър от към морето. Максимални температури - между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

В събота преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. На места в равнините ще има краткотрайна сутрешна мъгла. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще се усили вятърът от юг, температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 20° и 25°. В неделя въздушната маса ще бъде силно неустойчива. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени от гръмотевици; очакват се градушки. Ще бъде все още топло, но вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. В началото на следващата седмица от север-северозапад с предимно умерен вятър ще продължи да нахлува студен въздух, температурите ще се понижат и ще се установи хладно време с максимални температури между 12° и 17°. Облачността ще бъде значителна на места ще превалява дъжд, съобщава Агенция "Фокус".