Тоди: Всеки мач излизаме за победа, борим се за всяка точка

Европейското мислене е рядко срещано в България и затова футболът ни е на такова ниво, изключение е нашата агитка, която ни подкрепя по всяко време и на всяко място, независимо от резултата, тези фенове са голямо богатство в българската действителност, заяви старши треньорът на Добруджа Светослав Тодоров.

Тоди: Всеки мач излизаме за победа, борим се за всяка точка

В събота, 3 май, от 18.00 часа третият в Б група Добруджа гостува на лидера и сигурен нов член на елита Марек (Дупница). Добричлии нямат кадрови проблеми преди дербито - няма наказани или контузени футболисти. Защитникът Иван Иванов, пропуснал последните два мача на Добруджа, заради контузия, е възстановен и тренира наравно със съотборниците си.



Подобно на гостуването на Банско, в което жълто-зелените се наложиха с 3:2, Добруджа отново ще пътува с влак. Този транспорт не е особено популярен във футбола у нас, но е честа практика в далеч по-развити държави. Футболистите на Добруджа също се единодушни, че пътуването с влак има много предимства пред автобуса при далечните гостувания. Отборът ще се отправи със спален ваген от Добрич към София тази вечер, утре ще тренира в столицата и ще преспи там преди мача с Марек.

През целия сезон всеки отбор играе с двойни усилия и амбиция срещу нас, заяви старши треньорът на Добруджа Светослав Тодоров. Всеки мач излизаме за победа и се борим за всяка точка, така ще е и в оставащите 4 срещи, категоричен е наставникът. Няма да подаряваме точки на никой, нито искаме някой да ни подарява на нас, единственият начин отборът да се развива е тези млади момчета да участват в мачове, в които трябва да се борят от първата до последната минута, обясни Тоди.

Изключително съм доволен от футболистите си - от това, което правят на тренировки, на мачовете и извън терена, заяви Светослав Тодоров. Всеки наш играч се раздава максимално, а който не го е правил, вече не е в Добруджа, каза още той.