Времето в идните дни

НИМХ: Максималните температури утре ще са между 7° и 12°

Времето в идните дни

През нощта над Източна България облачността ще остане предимно значителна, докато над Западна и Централна ще преобладава ясно и тихо време. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, в София – минус 2°. Утре над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Значителна, предимно ниска, облачност ще има над Източна България. Там все още ще духа слаб северен вятър и дневните температури в североизточните райони ще останат най-ниски – до 4°-5°, докато в останалата част от страната ще започне да се затопля и максималните ще са между 7° и 12°, в София – около 10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.




Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, но от юг и там ще започне да намалява. Все още ще духа северен вятър, вече предимно слаб. Максималните температури ще са между 4° и 8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд от запад ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа умерен северозападен вятър. Отново започва затопляне. Максимална температура на 1200 метра - около 2°, на 2000 метра - минус 4°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане близко до средното за февруари.

В четвъртък над страната ще преобладава слънчево време. Преди обяд на места в равнините ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд над Западна България ще има временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб и постепенно през деня ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните – още малко ще се повишат и в повечето места ще бъдат между 9° и 14°. В петък затоплянето ще продължи. Облачността ще бъде разкъсана, средна и висока. В събота облачността ще продължи да се увеличава и уплътнява и до вечерта на отделни места в южните райони ще превали слаб дъжд. Ще се усили вятърът от югоизток. Ще бъде сравнително топло с максимални температури между 11° и 16°.