Награди за първенците от общинския етап на Ученическите игри ще връчи общината в Добрич

Награждаването ще бъде на 16.05.2024 г. от 14.00 ч. в Голямата заседателна зала на Община град Добрич

Награди за първенците от общинския етап на Ученическите игри  ще връчи общината в Добрич

На 16.05.2024 г. от 14.00 ч. в  Голямата заседателна зала на Община град Добрич  ще бъдат наградени  с купи  класираните на I, II, III място в общинския етап на Ученическите игри  за учебната 2023/2024 г. Ще бъдат връчени  и купи на шампионите в комплексното класиране в трите възрастови групи – V-VII клас, VIII-X клас,  XI-XII клас.В най-масовата спортна проява, организирана от Община град Добрич и Сдружение „Училищен спорт, туризъм и младежки дейности – Добруджа“  се състезаваха 155 отбора с  1419  ученици в осем вида спорт: тенис на маса, шахмат, бадминтон, лека атлетика, баскетбол,  волейбол, хандбал и  футбол.

Целта на тържествената церемония  с участието на директорите на училища, учителите по физическо възпитание и спорт, и капитаните на отборите  е  да  бъдат стимулирани за следващи участия.

Чрез Ученическите игри се създават условия за практикуване на спорт, изява на училищни отбори чрез участие в спортносъстезателна дейност, развиват се индивидуалните способности и дееспособността на учениците в областта на спорта.