Каварна отбеляза Деня на българския спорт с редица спортни мероприятия

От 2006 година денят е израз на признание за огромните усилия на стотици български спортисти, треньори и деятели в областта на спорта

Каварна отбеляза Деня на българския спорт с редица спортни мероприятия

Денят на спорта започна на спортните площадки в двора на двете училищата СУ „Ст. Караджа“ и ОУ „Йордан Йовков“.



Организатор на събитието е община Каварна съвместно с МКБППМН (Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни).

Митко Недев, заместник-кмет на община Каварна тържествено откри празника с пожелания за много спортни успехи. Той поздрави треньорите и спортистите за неуморния им труд.

В различни дисциплини, открити демонстрации и тренировки, възпитаниците на учебни заведения и спортни клубове взеха участие в спортния ден.

Участие в тренировките на открито взеха изявени спортистите от Клуб по бойни спортове „Калиакра“ с треньор Ариф Арифов, Спортен клуб „Ринг“ с треньор Ердоан Демиров, Спортен клуб по хандбал „Калиакра“ с треньор Красимир Гецов. Преподавателите по физическо възпитание Величка Пенева - учител в ОУ „Йордан Йовков“ и Павел Станчев от СУ „Стефан Караджа“ изиграха волейболни срещи със свои ученици.

На стадион „Калиакра“ треньорът Красен Петков проведе турнир по футбол на големия изкуствен терен.

Проявите в Деня на българския спорт нямат състезателен характер. Организаторите раздадоха специално подготвени тениски на всички участници с пожелание да продължат да спортуват и никога да не спират.