Балчиклия е подсъдим за побой над своя съгражданка

Районен съд – Балчик е насрочил за 21.03.2013 г. наказателно дело срещу 54-годишния Д. Н. Д. Той е подсъдим по обвинителен акт на Районна прокуратура за това, че на 09.09.2011 г. в Балчик, е причинил средна телесна повреда на своя съгражданка.

Балчиклия е подсъдим за побой над своя съгражданка
Според обвинителния акт на 09.09.2011 г. двама свидетели по делото изрязали сухите клони от двора на гражданка на Балчик и ги събрали на площадка, намираща се в близост до детска градина. Около 19 ч. към тях се приближил Д. Д. и започнал да им вика по повод струпаните клони. Единият от свидетелите му отговорил, че това не е негова работа, тъй като не са ги изхвърлили в двора му.

Това станало повод за спречкване между Д. Д. и свидетеля. Другият свидетел издърпал другаря си. В същото време съпругата на първото лице, застанала между него и подсъдимия, за да предпази мъжа си. Жената искала да предотврати по-сериозни последици от възникналото спречкване. Д. Д. обаче я ударил с юмрук в устатата. В резултат на това й причинил травматично избиване на двата долни централни резци, травматично разклащане на долен зъб, разкъсно-контузна рана и кръвонасядане по лигавицата на долната устна.