Ученици проучват правните основи на предприемачеството на среща в съда

Единадесетокласници от Професионалната гимназия по аграрно стопанство посетиха Окръжен съд – Добрич, за да се запознаят как се учредява фирма и каква е разликата в управлението на различните търговски субекти.

Ученици проучват правните основи на предприемачеството на среща в съда
В среща със съдия Георги Павлов от Търговското отделение на съда те се запознаха с изискванията за учредяване и регистрация на различни търговски субекти, видовете фирми и техните преимущества и отговорности. Обсъден бе и характера на делата, разглеждани в Търговското отделение на Окръжен съд – Добрич. 12-те ученици проучиха също процедурата за издаване на свидетелство за съдимост и тази за учредяване на на сдруженията, чиято регистрация се осъществява в съда.

Единадесетокласниците работят по темата „Предприемачество – как се създава и управлява фирма” по проект „Успех” за ангажиране на учениците в извънкласни форми след учебно време. В рамките на проекта те посещават фирми в Добрич, институции като Агенцията по вписвания, НАП, НОИ, банки и други. „Целта ни е да доближим практиката с теорията, която изучаваме в училище”, коментира ръководителят на проекта и преподавател по икономика в гимназията Иван Коев.