В Русия вече кастрират педофилите

В Русия приеха закон за кастрация на педофилите. В него се предвижда предприемане на принудителни медицински мерки, включително и химическа кастрация за престъпници, извършили блудствени действия с лица под 14 години.

В Русия вече кастрират педофилите

Руската Дума прие на трето, последно четене закон, според който се предвижда възможността от принудителна или доброволна химическа кастрация за педофилите и забраната за условни присъди за тях.


 

В закона се предвижда предприемане на принудителни медицински мерки, включително и химическа кастрация за престъпници, извършили блудствени действия с лица, по-малки от 14 години.

 

Освен принудителна, се предвижда и доброволна химическа кастрация, която ще се изпълнява единствено по лична молба на осъдения.

 

Законът беше предложен през миналата година от депутат от социалдемократическата партия „Справедлива Русия". В началото на октомври в долната камара на руския парламент се гласува положително за химическа кастрация на обвинените педофили. Процесът включва прилагане на инжекция, която редуцира либидото и сексуалната активност, но при прекратяване на процеса може да не се постигне исканият резултат.

 

През 2009 г. руските власти увеличиха наказанията срещу педофили след нарастване на броя на престъпленията.

 

Преди 2009 година изнасилвачите бяха осъждани на 8 до 15 години затвор.

 

През минала година законът бе променен до 20 години затвор. Въпреки присъдите много педофили излизат по-рано и отново продължават с престъпленията.