Добруджа загуби в Перник

Миньор (Перник) победи водача във Висшата волейболна лига Добруджа 07 с 3-1 гейма (25:20, 25:20, 20:25, 25:15) в среща от 17-ия кръг на първенството. Двубоят бе без значение за гостите от Добрич, които предварително си осигуриха лидерската позиция в крайното класиране и място в Суперлигата през следващия сезон. Това даде възможност на треньора Георги Петров да експериментира със състава, да заложи на юноши и да провери състезателите дали може да играят и на други постове.

Добруджа загуби в Перник
За добруджанци в Перник играха: Доброслав Добрев – разпределител, Жулиен Георгиев – диагонал, Калоян Канев -  нападател, Петър Милушев – нападател, Георги Господинов – център, Светослав Андраудов – център и Николай Тодоров – либеро. По-късно Христо Христов влезе като полеви играч на мястото на Канев, а Христо Енков замени Добрев.
 
„Дадохме възможност на състезатели, които по-малко са играли да получат игрово време. За първи път излязохме с такава формация. Липсваше ни сработка, докато домакините от Перник бяха с титулярите си. Поздравявам момчетата, въпреки загубата, тъй като и в този състав положиха усилия да се противопоставят. В гейма, който успяхме да спечелим не игра юношата Добрев, но той и другият ни млад и перспективен състезател Жулиен Георгиев, успяха да покажат характер, и направиха всичко възможно, за да помогнат на мъжкия тим. Нормално е в такива мачове да има грешки, но те са млади и ще разчитаме на тях за в бъдеще”, заяви за пресцентъра на „Изида” и ВК „Добруджа 07” Георги Петров.