Депардийо се превъплъщава в ролята на Строс-Кан

Жерар Депардийо ще изиграе ролята на Доминик Строс-Кан във филм за Нюйоркския секс-скандал, който доведе до оттеглянето на Кан от поста шеф на Международния валутен фонд.

Депардийо се превъплъщава в ролята на Строс-Кан

Американският режисьор Абел Ферара каза пред френския вестник „Льо Монд", че ролята на съпругата на Строс-Кан - Ан Синклер ще бъде изиграна от Изабел Аджани, съобщава Би Би Си.

Доминик Строс-Кан бе принуден да се оттегли от най-висшия пост в МВФ след като бе обвинен в изнасилване на камериерка. Кан бе оневинен, но скандалът съкруши амбициите му за президентския пост във Франция.

Преди скандала се смяташе, че бившият финансов министър на Франция ще бъде социалистическия претендент за президент.

Ферара съобщи, че филмът ще се снима в Ню Йорк, Париж и Вашингтон.



„Във всички места на власт. Това е филм за богатите и властимащите", изтъква режисьорът.


Много слухове се носеха напоследък за проекта, но Ферара потвърди, че снимките започват през юни, въпреки съмненията на продуцентите от Уайлд Бънч.

„Аз съм режисьорът. Никой няма да ме спре да говоря за филма си", посочва Ферара.

Режисьорът, известен с филмите си за тъмната страна на живота, среща 63-годишният Депардийо на филмовия фестивал в Дювил през септември. Според Ферара френската филмова звезда е всичко, което един режисьор може да иска от един актьор.

Строс-Кан подаде оставка като изпълнителен директор на МВФ през май след като беше задържан на 14 май. Той беше обвинен от камериерка в хотел Sofitel, че е упражнил върху нея сексуална принуда.

Малко след това френската писателка Тристан Банон също го обвини в посегателство.

През август обвинението на камериерката беше снето заради недостоверни показания на потърпевшата.