Паралелките на шест училища в Добрич са запълнени още на първо класиране

В шест училища в Добрич са запълнени всички обявени места в паралелките още на първо класиране.

Паралелките на шест училища в Добрич са запълнени още на първо класиране

Това става ясно от информация на Регионалното управление по образование за реализирания план-прием в училищата в област Добрич след обявено първо класиране след завършен 7 клас.



Училищата с пълни паралелки – по 26 ученици, са ЕГ „Гео Милев“, ПМГ „Иван Вазов“, ФСГ „Васил Левски“, СУ „П. Р. Славейков“, СУ „Л. Каравелов“, СУ „Д. Талев“. 

Четири паралелки в Добричка област пък ще бъдат закрити тъй като няма по нито един желаещ ученик да се обучава в предложените специалности. Две от паралелките са в ПГТС „М. В. Ломоносов“ в Добрич – „Мебелно производство“ и „Строителство и архитектура“. Там са обявени по 13 места, интересът е нулев. Към още една специалност в гимназия в Добрич няма никакъв интерес – към „Механизация на селското стопанство – монтьор на селскостопанска техника“ в ПГАС. Четвъртата паралелка, която пада след първо класиране, е в Обединено училище „П. К. Яворов“ в село Стефаново, там специалността е „Текстообработване“.

Много малък е интересът към предложената за първи път атрактивна специалност „Маникюр, педикюр и ноктопластика“ в ПГ по ТОЛП – от четирима ученици.