Ертен Анисова отново води листата на ДПС в Добрич за предстоящите парламентарни избори

ДПС регистрира кандидатдепутатската си листа в РИК за изборите за национален парламент на 9 юни 2024 г.

Ертен Анисова отново води листата на ДПС в Добрич за предстоящите парламентарни избори

Народният представител, председател на парламентарната комисия по туризъм в 49-то Народно събрание и зам.-председател на парламентарната група на ДПС Ертен Анисова отново оглавява кандидатдепутатската листа на Движението за 8-ми МИР Добрич на предстоящите парламентарни избори, насрочени на 9 юни тази година. Анисова има зад гърба си участия в два парламента като депутат от ДПС. Тя е завършила политология в СУ „Св.Кл.Охридски“ и право във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.  



В деня на Св.Георги Победоносец, почитан от всички религии, листата бе регистрирана в РИК – Добрич от областния председател на ДПС д-р Ердинч Хаджиев в присъствието на част от кандидатите за народни представители. Регистрацията в такъв знаков празничен ден  е символ на бъдеща победа в името на по-добрия и сигурен живот, заявиха от областното ръководство на ДПС.

Втори в листата е Тансер Ибрямов – зам.- директор по учебната дейност  в ЗДУД- ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий в Балчик и общински председател на МДПС -Балчик.  Трети е  Абил Абил, дипломиран в Русенски университет със специалност “ Електроенергетика и електрообзавеждане”,  занимава се с частен бизнес.

Останалите кандидати за народни представители в 50-то Народно събрание от листата на ДПС в Добрички избирателен район са  Дениз Дюкянджи - областен председател на МДПС Добрич и общински съветник в община Добрич, ⁠Гизем Ахмед - детски учител и общински съветник в община Крушари, ⁠Назми Шерифали -дипломиран специалист по електроника от ТУ – Варна, Денис Бехат -инженер по автоматика, председател на МДПС  в община Крушари, Константин Костов - инженер по горско стопанство  в ДГС – Добрич, Марин Маринов - бивш кмет на с. Северци, община Крушари, занимава със земеделие  и ⁠Гьокан Рамадан - студент в Икономически университет - Варна.

„Листата ни е съставена от амбициозни, образовани и успешни млади хора. Ще разчитаме на толерантна и позитивна кампания, в която да бъдем максимално близко до добруджанци. Имаме самочувствието, че партията, която представляваме може да предложи политики, които ще донесат сигурност, просперитет и перспективи за национално и личностно развитие на всеки  български гражданин. За ДПС водещ принцип е да бъде заедно с хората“ – коментира водачът на листата Ертен Анисова. Тя заяви още и готовността на партийните структури в област  Добрич да надградят постигнатите резултати от последните парламентарни избори, проведени на 2 април 2023 г.