Десислава Трифонова – водач на листата на Коалиция „Солидарна България“ за Добрич

Коалиция „Солидарна България“ регистрира листата си за 8 МИР Добрич за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 9 юни.

Десислава Трифонова – водач на листата на Коалиция „Солидарна България“ за Добрич

Водач на листата на Коалиция „Солидарна България“ за област Добрич е Десислава Трифонова, мениджър в сектор туризъм. На втора позиция е доц. Иво Стамболийски, преподавател във ВМУ Варна и ВСУ „Черноризец Храбър“. 
Коалиция „Солидарна България“, с председател Ваня Григорова, е коалиция на обикновените хора, посочи председателят на ПП „Изправи се България“ Мая Манолова при регистрацията на листата им в Добрич. От коалицията се обявяват в защита на работещите хора, като целта им е МРЗ в България да стане 1 000 лв. чист доход вместо сегашните малко над 700 лв. Затова те ще настояват да се въведе необлагаем минимум. 
Манолова подчерта, че ще продължат подкрепата си към малките и средните стопански производители и пчеларите. Сред каузите им е и битката срещу монополите и защита на потребителите. „Един от първите законопроекти, който "Солидарна България" ще внесе в следващия Парламент е този за таван на надценките на хранителните продукти. П този начин ще защити по един продукт от малката потребителска кошница. По този начин няма да позволим веригите да мачкат производителите храни и буквано тяхното унищожаване“, посочи Мая Манолова. 
Десислава Трифонова заяви, че борбата на Коалиция „Солидарна България“ е и в посока на увеличаване на майчинството през втората година, защото според нея то е крайно недостатъчно. Според нея изграждането на четирилентов път Добрич – Варна също е от голямо значение. Трифонова се обяви и за защита на малките и средни предприятия в туристическия сектор.



Цялата листа на “Солидарна България” за област Добрич:

1. Десислава Трифонова - родена в Добрич на 35 г., омъжена с 2 деца, мениджър в сферата на туризма;

2. Доц. Иво Стамболийски - роден в Попово, израства в Генерал Тошево, преподавател във Варненския свободен университет;

3. инж.Таня Кискинова - родена в Добрич, частен бизнес;

4. Доктор Виолина Тонева - родена в Добрич, общопрактикуващ лекар от 2000 г.;

5. Мария Драганова - мениджър