ГЕРБ/СДС ще се борят за два мандата от област Добрич в следващия Парламент

Деница Сачева е водач в листата на ГЕРБ/СДС за 8 МИР в предстоящите парламентарни избори. Приоритетите на ГЕРБ/СДС продължават да са образованието и инфраструктурните проекти

ГЕРБ/СДС ще се борят за два мандата от област Добрич в следващия Парламент

Изборът на ГЕРБ/СДС за листата за област Добрич се състои както от познати вече на обществеността лица, така и от нови. Преобладават представителите от сферата на образованието и икономиката, които са хора, познаващи добре проблемите на местно ниво, посочи водачът в листата Деница Сачева. „За нас е изключително важно да имаме ясен резултат на тези избори, за да спрем спиралата от избори в следващите месеци. Изключително важно е да направим така, че България да има стабилно правителство, но това зависи от вота на хората“, заяви Сачева. 
Въпреки социологическите проучвания, които сочат сериозна преднина за ГЕРБ/СДС, от коалицията имат намерението да проведат отново интензивна кампания, в която да са максимално близо до хората и до техните проблеми. 
За областта приоритетите им остават образованието и инфраструктурата. „Област Добрич за първи път има в държавния бюджет отделени пари за проекти на стойност от над 108 милиона лева, които вече са подписани от кметовете на съответните общини“, заяви Сачева. Тя подчерта, че образованието за нея остава ключов приоритет, защото чрез него може да се решат и много от проблемите на областта – повече хора, които да остават и да работят в Добрич. „Никога досега не сме водили негативна кампания, така ще продължим и за в бъдеще и се надявам да получим доверието на повече хора“, допълни Деница Сачева.
Сачева изрази убедеността си, че още през 2025 г. в Добрич вече ще отвори врати и факултет на Медицинския университет в Бургас, който да подготвя медицински кадри. 



Ето и пълната листа на ГЕРБ-СДС за предстоящите избори: 

  1. Деница Сачева – Политик
  2. Йордан Йорданов – Икономист
  3. Димитър Димитров – Инженер
  4. Гергана Димитрова – Хореограф
  5. Живко Желев – Финансист
  6. Иво Пенчев – Предприемач
  7. Венета Димитрова -  Юрист
  8. Илиян Станоев – Адвокат
  9. Павел Градинаров – Учител
  10. Мирослава Василева-Малева – Учител