Четвърто място за Добруджа на силен турнир в София

На "София къп 2017" бяха поканени да участват само най-добрите отбори в страната.

Четвърто място за Добруджа на силен турнир в София



Турнирът в столицата се проведе тази седмица в 5 възрастови групи - за родени през 2004, 2005, 2006, 2007 и 2008 година. При всеки набор участваха по 8 отбора.


Добруджа бе представена от една формация - набор 2006 с треньор Венцислав Желев.

Отборът от Добрич бе в група с три софийски отбора и успя да спечели първото място в нея. Добруджа първо победи домакините от Царско село с 3:0. След това малките футболни таланти на Добрич надиграха Славия с 1:0 и предсрочно си осигуриха първото място в групата. В последния си мач Добруджа завърши наравно с ЦСКА - 1:1.

Малките добруджанчета не издържаха физически и загубиха следващите си два мача. На 1/2-финал те срещнаха бъдещия шампион в турнира Берое, като отборът от Стара Загора спечели с 3:0.


В мача за бронзовите медали Добруджа загуби от Славия. Мачът за третото място бе равностоен до средата на второто полувреме, без голове, но с 5 попадения в последните 10 минути белите стигнаха до победата.

Шампион при родените през 2006 година стана Берое след победа с 2:0 срещу Левски (София).

Четвъртото място на "София къп" - един от най-силните турнири за деца в България, е поредното отлично представяне за футболистите на Добруджа набор 2006, които имат над 10 спечелени състезания за 2 години.

Треньорът Венцислав Желев поздравява всички свои състезатели за добрата игра и очаква още много успехи от тази формация на жълто-зелените.