Сирийските власти са стреляли по протестиращите

Сирийските власти са стреляли по протестиращите
МВР на Сирия съобщава, че протестите са се превърнали във въоръжено въстание
Сирийските власти сякаш намериха виновниците за масовите безредици, които продължават в страната от средата на януари.

Както заяви министерството на вътрешните работи на страната, отговорност за ставащото, в това число и за нападенията над представителите над властта, лежи на въоръжените привърженици на радикалния ислям.

 

Според представители на министерството, ислямистите искат да създадат хаос в страната, да изплашат сирийския народ, а също така да сринат започната от президента Башар Асад програма за демократични реформи.Както съобщава сирийската държавна агенция SANA, от МВР на страната обещали да бъдат намерени виновниците и те да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

 

Сред престъпленията, които се приписват на ислямистите са жестоките убийства на полицаи, чиновници, войници и мирни жители, а също така опити да се прекъснат основните транспортни магистрали в страната. От своя страна, участниците в започналата вчера протестна акция са съобщили, че тя ще е безсрочна. Протестиращите имат намерение да останат на площада, докато исканията им не бъдат удовлетворени.

 

 Същевременно Ройтерс съобщава, че силите за сигурност на Сирия тази нощ са открили огън по протестиращите в град Хомс. Засега не е известно колко са убитите и ранените. Стрелбата е започнала, след като полицаите са настояли протестиращите да напуснат площада, на което те отговорили с отказ. Късно снощи, световните агенции цитираха изявление на вътрешното министерство на Сирия, че безредиците в страната са достигнали до мащабите на въоръжено въстание.


Източник: КРОСС
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+