Шест футболни гранда на турнир в Албена

В Албена на 19 юни (сряда) започват срещите от детския международен турнир по футбол "Локобол-2013-РЖД". Ще участват шест отбора от различни страни - Галатасарай (Истанбул, Турция), ПАОК (Солун, Гърция), Раднички (Ниш, Сърбия), Стяуа (Букурещ, Румъния), Динамо (Киев, Украйна) и от българска страна Левски (родени 2002 г.), съобщи за пресцентъра на курорта организаторът Евгени Маринов.

Шест футболни гранда на турнир в Албена

Шестте отбора ще бъдат разпределени на жребия тази вечер в две групи от по три тима, които ще играят един срещу друг. Мачовете са с продължителност 50 минути (2х25), с петминутна почивка между отделните части. Броят на футболистите е 8+1 и се играе на половин терен с врати по 5 метра. Смените са неограничен брой и се извършват в движение.

Отборите, заели първи места в групите, ще си оспорват титлата на 21 юни, тези на второ място ще играят за бронзовите медали, а останалите два отбора ще се срещнат в двубой за 5-6 място.

Шампионът в състезанието получава право да участва във финалния турнир на "Локобол2013-РЖД", който е между 1 и 4 август 2013 г. в Москва и ще събере 20-те най-силни тима от предварителните етапи в Русия, Латвия и България.

Турнирът се осъществява и спонсорира от Руските държавни железници (ОАО РЖД), Руско физкултурно спортно общество Локомотив и Детската футболна лига в Русия, като съорганизатор на проявата от българска страна е лицензираният футболен мениджър на ФИФА и УЕФА и мач-агент Евгени Маринов. Тази година за пръв път рамките на турнира излизат извън пределите на Руската федерация, като освен в България, Латвия също ще приеме част от надпреварата.