Троен скок на агнешкото от кошарата до щанда, Лара е добре, искала да гледа Джокович

Български бизнесмен купи един от най-скъпите домове във Виена, пишат още вестниците днес

Троен скок на агнешкото от кошарата до щанда, Лара е добре, искала да гледа Джокович

24 часа


"24 часа" помогна в преговорите за освобождаването на Лара

 

Вестник "24 часа" помогна за освобождаването на отвлечената Лара, като публикува няколко пъти призиви и обръщения на майката на Лара и бабата на момиченцето - Анна Добринова, към похитителите.

"Моля ви, дайте знак, че Лара е жива, защото губя и дъщеря си", призова първо бабата Анна Добринова.

В единственото по-пространно интервю на Моника Добринова, дадено за "24 часа", тя се обърна към похитителите и им каза, че дава всичко, което е по силите , за да си върне детето. Тогава жената разказа, че много се притеснява за емоционалното и психическото състояние на дъщеря си и моли похитителите да я пазят.

Седмици по-късно едно от исканията на похитителите било тя отново да ги помоли да се свържат с нея чрез страниците на "24 часа".

 

24 часа

Българин купи най-скъпия дом във Виена

Български бизнесмен купи един от най-скъпите домове във Виена. Врата до врата с него ще живеят петролни шейхове, шефове от "Газпром", германски и австрийски предприемачи, съобщи в. "Виртшафтсблат".

По информация на "24 часа" собственикът на строителна фирма Христо Йорданов Христов е сред малцината щастливци, закупили луксозните жилища още преди месеци.

"Пале Принсипе" се намира на един хвърлей от катедралата "Свети Стефан", на "Хоен Маркт" 12. Толкова високи цени за жилища, каквито са цените в този дом, Австрия досега не е виждала. Цената на квадратен метър е 25 000 евро Жилищата са между 90 и 500 кв. м. Христов се занимава предимно с оръжеен бизнес.

 

Труд

Секстормоз и кучета ни пречат да спим

Жалбите срещу секстормоз, пушене и кучета са сред често срещаните оплаквания в Комисията за защита от дискриминация (КЗД), установи проверка на "Труд".

Служителка в енергийна фирма открила нарушения в дружеството и докладвала за тях. Виновен бил прекият началник. Като научил, той започнал да я кани на обеди и вечери, да прави комплименти, както и да подхвърля сексуални закачки. Неприличните предложения били отхвърлени и шефът обърнал другата страна - започнал да я тормози. А накрая я уволнил. Служителката подала жалба за секстормоз. Това е един от трите сигнала за такъв вид дискриминация, подадени в КЗД миналата година. За 2013 г. още няма по тази тема, казаха от комисията. През 2011 г. обаче 5 дами се бяха престрашили да се оплачат от сексуални набези от страна на свои шефове. Много често подобни посегателства стават без свидетели, а похотливците рядко се престрашават да досаждат пред други хора, обясниха от комисията.

 

Труд

Лара е добре, искала да гледа Джокович

Мамо, има ли начин да намерим в компютъра запис на мача между Джокович и Надал, за да го гледам? Аз харесвам и Надал, но Джокович ми е любимецът и ми казаха, че той е победил."

С тези думи се обърнала към майка си малката Лара към 01,00 ч вчера - само три часа след като бе освободена от похитителите, научи "Труд" от психолози. Те отказаха каквито и да е подробности за състоянието на 10-годишното момиченце, пуснато от плен на 48-ия ден. За тях обаче е знаменателен фактът, че Лара е запазила интереса си към света, който я заобикаля, и има огромен шанс да се възстанови от седемте седмици на изолация.

 

Стандарт

Бизнес с рака

Лечението на рак се превръща в печеливш бизнес. Три частни онкоболници са на път да отворят врати в София, разкри в интервю пред "Стандарт" ген. Стоян Тонев, началник на ВМА - София. Инвеститорите са от Турция. В една от клиниките вероятно ще заработи и последният писък в лечението на рак - гама нож. В момента болни българи харчат около 5 млн. евро годишно в Турция, изчислява ген. Тонев.

Бумът на онкоболници бе предрешен, след като от 2012 г. здравната каса започна да финансира лекарствата за химиотерапия и в частните клиники. В същото време властта налива над 300 млн. евросредства в апаратура за лъчетерапия в държавните болници. Мениджърите в бяло обаче се боят, че няма да издържат на конкуренцията на частните клиники. "И с онколозите ще стане като с кардиолозите - ще ги примамят с по-високи заплати", притесняват се шефове на болници.

 

Стандарт

Сергей учи на бизнес с рози

Розовото масло създава огромни възможности за семеен бизнес в сферата на парфюмерийното производство. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на среща с хора от бранша в Стара Загора. Шефът на червените обясни, че бизнесът може да се развива и чрез създаване на кооперативи по френски модел. Розопроизводителите трябва да получат подкрепата на държавата, смята Станишев.

Маслодайното производство има огромен социален ефект, защото осигурява препитание за 30 000 работници и семействата им, коментира той. Розопроизводителите пък обясниха, че за да има развитие, се нуждаят от регулации в сектора, за да се справят с нелоялната конкуренция и конкуренцията на чуждестранните производители. "И в Турция, и във Франция държавата помага, а тук само ни товари с регулации. Колкото си по на светло, толкова си по-незащитен и толкова повече проблеми има бизнесът ти", оплакаха се те пред лидера на БСП.

 

Монитор

Троен скок на агнешкото от кошарата до щанда

Агнетата, купени направо от кошарите, вървят по между 5 и 5,50 лева за килограм. След като се заколи обаче животното, цената скача до 10 - 11 лева, докато в магазините хубавите мръвки се предлагат по 14,50 - 15 лева, сочи проверка на „Монитор". Цената от 12 лева е съвсем приемлива, но всяка стотинка отгоре е спекула според Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите.

 

Преса

Моника Банева: Признателна съм на МВР и прокуратурата

"Тази нощ отново прегърнах Лара!

Благодаря на всички, които бяха до мен в най-тежкото изпитание за една майка. Признателна съм на служителите на МВР и на прокуратурата за положените усилия в тези трудни за Лара и мен нощи!

Това е единственото ми изявление и много моля да бъда разбрана правилно от всички, които търсят повече информация.

 

Сега

Митниците взеха ключов лиценз на "ЛУКойл" за половин България

Агенция "Митници" отне ключов лиценз на един от основните играчи на пазара на горива - търговеца "ЛУКойл България". Заради нарушения на акцизното законодателство и липсата на измервателни уреди компанията губи лиценза за данъчен склад за основния тръбопровод, доставящ горива от рафинерията в Бургас до София. Статута си на данъчен склад губят и свързаните с магистралната тръба 6 петролни бази - в Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен

 

Дума

Над 1500 офицери напуснали армията за година

Между 1500 и 2000 души са напуснали армията през изминалата година, констатираха офицери от резерва.

Офицерите са се махнали от армията далеч преди да навършат пенсионна възраст и да придобият право на социални защити, а това говори за тежък кадрови срив в армията, който бе предизвикан от правителството на "борисовци" и "дянковци", коментира Васил Данов от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик".  Според него фактът, че хората хвърлят рапорти за напускане, обрича всякакви думи за мотивация, за стратегически градеж в бъдеще и за изграждане на професионалисти.

От "Атлантик" очакват да се създаде териториален резерв, той да се изгражда със състав, численост и структура, които да отговарят на потребностите на въоръжените сили.