Времето днес

НИМХ: Максималните температури днес ще са предимно между 7° и 12°. От запад-югозапад ще започне увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване почти цялата страна.

Времето днес
Днес  още от сутринта от запад-югозапад ще започне увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване почти цялата страна. По-късно през деня на места в Западна България ще превали дъжд. В източната част от страната ще се усили вятърът от юг-югоизток и ще бъде умерен, временно и силен. Максималните температури ще са предимно между 7° и 12°, в София около 7°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието през по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, но след обяд и там облачността ще започне да се увеличава. Ще духа умерен, временно и силен вятър от юг-югоизток. Максимални температури между 7 и 9°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа силен югозападен вятър. Сутринта ще бъде слънчево, но през деня облачността от югозапад ще се увеличи и в следобедните часове в масивите на Западна България ще превали сняг. Максимална температура на 1200 метра 3°, на 2000 метра минус 1°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за март и през деня ще се понижава.