Съобщение на ОД на МВР - Добрич във връзка с референдума

Във връзка с провеждането на национален референдум на 27 януари ОД на МВР - Добрич уведомява, че група БДС и звената БДС при Второ РУП Добрич, РУП Албена, РУП Балчик, РУП Каварна, РУП Генерал Тошево, РУП Тервел и РУП Шабла ще указват съдействие на българските граждани, които желаят да гласуват.

Съобщение на ОД на МВР - Добрич във връзка с референдума
Готови лични карти ще се връчват на 26.01.2013 г. и на 27.01.2013 г. от 8.00 часа до 18.00 часа.

Удостоверенията се издават само след регистриране на заявление за издаване на лична карта.

От днес на гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи /лична карта  или лични (зелени) паспорти/, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок на валидност, ще им бъде издавано удостоверение.

За издаването на удостоверение гражданите лично подават искане по постоянен адрес в група БДС при ОД на МВР - Добрич или в звената БДС при районните управления в областта от днес до 17.00 часа на 27.01.2013 г.

Удостоверението може да бъде издадено независимо от постоянния и настоящ адрес, ако гражданинът има  регистрирано заявление за издаване на лична карта по новия постоянен адрес. Удостоверения за обявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за деня на референдума.