Декарът в Добруджа мина 1500 лв.; Министри предизборно "раздават" по-високи заплати

Водещите теми и заглавия в централния печат днес, 4-ти септември, вторник

Декарът в Добруджа мина 1500 лв.; Министри  предизборно "раздават" по-високи заплати
В. „24 ЧАСА" 2 месеца не дават на майка да погребе разчленения си син Родителите: Искаме да ни върнат Николай Заради забавена ДНК експертиза на кост Стигнахме американците по цени на нивите Декарът в Добруджа мина 1500 лв. Земя купуват доктори, адвокати и депутати " Кога ще ги стигнем американците, че и задминем дори...", пееше Тодор Колев в зората на демокрацията.
 
В. „ТРУД" Испания спипа 4-ма наши в океана с 500 килограма кокаин Четирима българи, пренасящи над половин тон кокаин от Венецуела за Испания, бяха арестувани в Атлантическия океан, съобщи вчера испанската полиция. Бербатов в националния за два часа Димитър Бербатов дойде, видя и... си тръгна от националния. Направи го с присъщия си финес за 2 часа на 2 срещу 3 септември.
 
В. „КЛАСА" Банките с 393 млн. лв. печалба към края на юли Намаляват парите, заделяни за обезценка на лоши вземания на кредитните институции Делян Добрев: Ще се стимулират алтернативни форми на туризъм 600 души се борят за 6 места в новото министерство Ще се стимулират алтернативни форми на туризъм, в сърцето на алтернативния туризъм - Пловдив, каза при посещението си в Пловдив министър Делян Добрев.
 
В. „19 МИНУТИ" 3,3 млн. за Капитал, 1,2 млн. за Медиапул от САЩ Не си купуваме медии и не ги караме да пишат срещу министри и бизнесмени, нито да подкрепят Кунева, твърдят от фондация Америка за България ДЪРЖАВАТА ПЛАТИЛА 102 БОНА ЗА МЕСТЕНЕТО НА ТУРИЗМА В ПЛОВДИВ В първия работен ден на чиновниците от сектор Туризъм в Пловдив се разбра и колко е струвало на държавата изнасянето на подчинените на зам.-министър Иво Маринов - едни 102 000 лв.
 
В. „РЕПУБЛИКА" Министър Десислава поставя: Шаман до всеки лекар Шамани и знахари ще работят рамо до рамо с дипломираните лекари, ако искат да продължат да лекуват чрез нетрадиционни методи. Това предвиждат промени в Закона за здравето, инициирани със заповед на министъра на здравеопазването Десислава Атанасова. Студът фалира кръчмите Заради забраната за пушене Заради забраната за тютюнопушене около 60% от кръчмите, дискотеките и хотелите у нас ще фалират през студените месеци, тъй като се очаква сериозен отлив на клиенти, прогнозират от бранша.
 
В. „МОНИТОР" Синята зона изпразни центъра на София Паркираме на аванта от 6 до 9 септември Всяко трето място в синя и зелена зона в София вчера преди обяд беше празно, установи проверка на „Монитор". „Имаме между 25 и 30% по-малко паркирали автомобили", признаха контрольори от Центъра за градска мобилност, които обикаляха поверените им участъци. Така се оказа, че целта на кметството - да намалеят колите в центъра, се изпълни.
 
В. „СТАНДАРТ" Сиромаси с яхти за кока Наши возят половин тон дрога от Карибите Циганите дедесари станаха яхтсмени. Бедняците Рангел и Благой се оказаха собственици на луксозна лодка, тъпкана с 500 кила кока. Испанската полиция закопча вчера четирима нашенци, които превозвали стоката от Суринам към Канарските острови. Там коката трябвало да бъде изхвърлена в морето, където друга яхта да я поеме и закара до Галисия. Операцията по разбиването на канала била планирана и извършена съвместно с родното МВР, съобщи за "Стандарт" министър Цветан Цветанов. Бандата била следена от месеци и ударена точно в момента на прехвърлянето на дрогата.
 
В. „СЕГА" Министри започнаха предизборно да "раздават" по-високи заплати Финансовото министерство се дистанцира от внезапно изригналата щедрост След като стана ясно, че редица браншове се готвят за протести с искания за по-високи заплати, министрите започнаха щедро да обещават повишение на доходите в изборната 2013 г. След вътрешния министър Цветан Цветанов вчера за по-високи заплати заговориха министрите на образованието Сергей Игнатов и на отбраната Аню Ангелов. В същия тон се изказа и социалният министър Тотю Младенов. От Министерството на финансите вчера заявиха за "Сега", че проектобюджетът за 2013 г. още не е готов. И докато не стане факт, не е ясно дали и с колко ще се вдигат заплатите, плащани от бюджета.
 
В. "ТЕЛЕГРАФ" „Така ще се спре лекуването с бабини илачи, яйца и конци и шарлатаните вече няма да си играят със здравето на хората. Това предвиждат предложения за промени в Закона за здравето, които засягат нетрадиционната медицина. Забранява се терапията с минерали и всякакви други нелекарствени продукти. Всички видове лечители с акупунктура, акупресура, ирисови, пулсови и аурикуларни методи на изследване, диетика и лечебно гладуване също попадат под ударите на закона."