Съдят 23-годишен рецидивист за кражба на пари и метали

Районен съд – Балчик, ще разгледа следващата сряда наказателно дело срещу 23-годишния Д. С. Д. от Белия град. Районна прокуратура е повдигнала срещу него обвинение за това, че на през октомври м.г. и на 15-ти февруари 2012 г., в Балчик, в условията на „опасен рецидив”, в съучастие с други три лица е откраднал 800 лв. и метални изделия на стойност 22,50 лв., от двама собственици.

Съдят 23-годишен рецидивист за кражба на пари и метали
Според обвинителния акт подсъдимият и един от собствениците били добри познати. През октомври миналата година Д. С. Д. е бил на гости в апартамента му в Балчик и видял къде пострадалият съхранявал парите.

На 7-ми октомври 2011 г., в момент, в който Д.С.Д. знаел, че собственикът отсъства от дома си, той проникнал вътре. Подсъдимият се покатерил по скеле на фасадата на блока до нивото на апартамента и през счупено стъкло отворил прозорец, през който влязъл. Взел 400 лв. и излязъл по същия начин. Проиграл парите в зала за хазартни игри. След това се върнал в апартамента на пострадалия и извършил кражба на още 400 лв. Д.С.Д. отново отишъл в залата за хазартни игри и заложил откраднатата сума. По време на престоя там пострадалият му позвънил и го попитал защо е извършил кражбата. Д.С.Д. отрекъл и обяснил, че парите са му изпратени от близки извън страната.

На 15-ти февруари т. г., той се срещнал с приятелката си и с още две лица и се наговорили да извършат кражба на железа от разрушен строителен обект по крайбрежната алея в Балчик. По пътя натам един от придружаващите го споделил, че е видял метални релси в бившето лятно кино в града. Четиримата отишли да проверят и видели метална релса, забита в почвата. Издърпали я и я изнесли в непосредствена близост до обекта. След това подсъдимият и същият придружаващ го, посетили бивша дискотека в непосредствена близост до киното и извършили още една кражба на метални изделия. Когато се върнали при останалите, пристигнали полицейски служители и ги задържали.

Вещите, предмет на престъплението, са възстановени на собственика. Д.С.Д. има начално образование, не е семеен, безработен е, многократно е осъждан.