Проектът на Община Крушари „Активни, позитивни, здрави” е одобрен

Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика класира на 7-мо място в конкуренция от над 100 подадени предложения, проекта на община Крушари

Проектът на Община Крушари „Активни, позитивни, здрави” е одобрен

Изпълнението на проекта ще започне веднага след подписване на договора за финансиране, като очакването е в началото на есента, две от предоставяните от общината услуги да бъдат с обновена материално-техническа база.



В проектното предложение е включена цялостна подмяна на уредите за физическа рехабилитация в голямата залата на Центъра за социална рехабилитация и интеграция. В същата зала ще се монтира голям интерактивен дисплей, който потребителите ще могат да ползват в минутките за музикотерапия и активна групова гимнастика. Възможностите на устройството позволяват директна връзка с интернет, което значително ща подобри работата на екипа на ЦСРИ. В Центъра ще се обособи и кулинарен кът за дейности по трудотерапия. Ще бъдат подменени старите и монтирани нови колонни и конвекторни климатици.

В проекта са включени и доставки и монтаж на нови климатици за Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост. Ще бъдат подменени пералните и сушилните машини в жилището. Младежите ще имат нови ергономични матраци, което е необходимост предвид двигателните увреждания на някои от тях. За дейностите им по трудотерапия ще разполагат с огромен кухненски робот за приготвяне на сладкиши, баници, питки и други вкусотии, както и с модерна прахосмукачка с функция „пране на място“.

Стойността на одобреното проектно предложение е 44 590 лв., като община Крушари се ангажира с 10 %-но участие.