Как се оцелява в дивата природа демонстрираха младежи в Генерал Тошево

В рамките на третия ден от програмата на Седмица на спорта 2024 в град Генерал Тошево се проведе забавна игра, събрала в себе си елементи от популярните скаутски движения

Как се оцелява в дивата природа демонстрираха младежи в Генерал Тошево

Лошото време провали плановете за състезание на открито. Учениците от СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ПГ по земеделие „Тодор Рачински“  демонстрираха своите умения и познания за оцеляване в дивата природа в спортната зала в града.



Скаутите, които предварително бяха разпределени в два отбора чрез жребий, се отдадоха напълно на поставените им задачи. Трябваше да се решават логически задачи, кръстословици, буквословици, игри с думи и загадки с познания по география и история. След разгадаването на заплетените казуси и тестването на умствените способности на участниците в състезанието, се премина към по-интересната, но и по-силова част на всеки кръг. Скаутите трябваше буквално да демонстрират своите умения по оцеляване в дивата природа. Те сглобяваха туристическа палатка, правиха знамена на лагерите си, сковаваха къщичка за птици и стълба, която след това се превръщаше в носилка, поставяха шина и обездвижваха крак на претърпял контузия техен съотборник, работейки здраво в екип.