Камикадзето дошло от Англия?; Кралицата идва у нас

Преглед на печата - водещите теми в централните ежедневници днес:

Камикадзето дошло от Англия?; Кралицата идва у нас

Труд


 

Камикадзето дошло от Англия?

Британските власти разследват дали атентаторът, който се взриви в Бургас, не е дошъл от Великобритания, пише в. "Дейли мейл". При бомбения атентат на 18 юли загинаха петима израелци, българин и камикадзето.
Според изданието представители на службите за сигурност на Острова са били в България, за да съберат информация. От българските си колеги те получили ДНК проби от трупа на предполагаемото камикадзе, както и стоматологични данни от главата на взривилия се мъж. По тях лондонските експерти ще се опитат да установят дали атентаторът има връзка с Острова.
По тази нишка на разследване се тръгнало заради нарастващите страхове, че камикадзето може да е британец или пък да е живял на територията на кралството преди атаката, посочва "Дейли мейл".

 

Стандарт


Бузлуджа раздели Сергей и Георги

И Бузлуджа раздели Сергей и Георги. Това коментираха социалисти на най-големия събор на червените под чинията на Бузлуджа вчера. Бившият и настоящият лидери на БСП не застанаха рамо до рамо дори на официалната сцена. А историческата поляна под Чинията се оказа твърде голяма, за да ги събере за обща снимка с редовите членове на Столетницата. Хотелите им за нощувка пък бяха на километри и депутати летяха по нощите с таксита в Казанлък, за да си кажат наздраве с тях.

24 Часа

 

Ядосаха Борисов: На БСП все някой им е виновен, да си видят "чинията"

Съборът и изказванията на социалистите ядосаха премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят Бойко Борисов изрази учудване от обвиненията на БСП, че управляващите са създали трудности за придвижване на левите симпатизанти до връх Бузлуджа, където партията традиционно на днешния ден отбелязва създаването си.
Пред "Фокус" той изрази недоумение, че обвиненията идват в празничен за БСП ден.
Учудвам се, че на БСП все някой трябва да й е виновен за нещо, дори и в деня, в който са се събрали да почетат годишнината от създаването си. Това заяви премиерът Бойко Борисов .

Труд

Излъганите берачи: Мизерия, глад и бой

Глад, мизерия и тормоз! И кучетата бяха по-сити от нас!
С тези думи се оплакваха един през друг ромите, берачи на боровинки, които в петък вечерта се прибраха от злополучния гурбет в Швеция.
С автобус на шведските власти първата група от 70 души пристигна на ГКПП-Ферибот във Видин към 20,40 ч., след часове чакане на отсрещния румънски бряг при град Калафат. Причина за принудителния престой бе, че нашенците нямали и стотинка в джоба, за да си платят таксата от по 3 евро на човек за ферибота.
В крайна сметка шведският шофьор се бръкнал и дал за транспорта.

Стандарт

 

Кралицата идва у нас

Британската кралица Елизабет II ще посети България. Историческата визита е уговорена по време на срещата й с президента Росен Плевнелиев при откриването на олимпиадата. Държавният глава лично поканил Нейно величество. Администрацията му вече пише и официалното писмо до Бъкингамския дворец, за да уточни датата на посещението. "Никога не съм идвала в България. В тази част от Европа съм стигала само до Унгария. Сърдечно благодаря за поканата", казала кралицата. Плевнелиев предложил на принц Чарлз и бившия британски премиер Тони Блеър също да ни дойдат на гости.
След откриването на олимпиадата държавният глава успял да се види и с руския премиер Дмитрий Медведев. Двамата уговорили тържествата в Москва по повод Дните на българската култура в Русия през октомври.