Няма регистрирани случаи на Африканска чума по свинете и Инфлуенца по птиците в област Добрич

До момента няма регистрирани случаи на заболяванията Африканска чума по свинете и Инфлуенца по птиците на територията на област Добрич. Това съобщи д-р Пенка Николова – началник отдел „Здравеопазване“ в ОДБХ Добрич на ...

БАБХ издаде 18 акта за нарушения в заведения и търговски обекти по българското Черноморие през летния сезон

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши 2 442 проверки в заведения и търговски обекти във връзка с летния туристически сезон на териториите на Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Варна, ОДБХ ...

Забранен е груповият лов на диво прасе на територията на сдружение „Хан Телериг 2010“ заради нарушение на ...

Заради нарушение на мерките за биосигурност във връзка с болестта Африканска чума по свинете със заповед е забранен груповият лов на диво прасе на територията на сдружение „Хан Телериг 2010“ в община Крушари.

Няма регистрирани нови случаи на Африканска чума по свинете на територията на област Добрич

Областният управител Красимир Кирилов свика и председателства редовно заседание на Областна епизоотична комисия, във връзка с усложнената обстановка от възникването на случаи на Африканска чума по свинете.

Удължиха бедственото положение в област Добрич

Щабът за изпълнение на областния план за защита при бедствия е удължил с 30 дни бедственото положение в областта, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Добрич.